fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Gradonačelnik Milan Bandić

Na okretištu tramvaja Dolje potpisan je ugovor s izvođacima radova na projektu Žicara Sljeme. Ugovor su potpisali gradonačelnik Milan Bandić i direktor GIP Pionira Ranko Predović.

Kako je najavio gradonačelnik Milan Bandić, radovi će započeti 25. siječnja i potrajat će u narednih 15 mjeseci.

-U novim gondolama nećemo se nažalost moći voziti za Svjetski skijaški kup 2020. u siječnju, ali će to biti moguće za Dan grada Zagreba- kazao je gradonačelnik Bandić, istaknuvši kako je današnji dan itekako značajan za grad.

Zagrebačka tvrtka GIP Pionir je u otvorenom postupku javne nabave, odabrana za tvrtku koja će graditi novu sljemensku žičaru, a cijena gradnje bit će oko 300 milijuna kuna, bez PDV-a. Direktor GIP Pionira Ranko Predović rekao je da je taj ugovor posebna obveza njega i njegove tvrtke.

-U sljedećih godinu dana to gradilište će imati prioritet pred svim ostalim našim gradilištima, uložit ćemo posebni trud i nadam se da ćete svi na kraju biti zadovoljni i da ćemo se možda vidjeti i prije roka- poručio je Predović.Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme, a koja će biti puštena u rad 2020. godine. Zahvalivši ministru i njegovim suradnicima, gradonačelnik Bandić je naglasio da je ovo odličan primjer suradnje lokalne i državne uprave.

-Drago mi je da je naša suradnja na visokoj razini jer žičara predstavlja ponajveći projekt u Zagrebu u posljednjih nekoliko desetljeća- rekao je gradonačelnik Bandić, najavivši da polaže tečaj za vožnju bagera, jer kad počnu radovi na žičari, želi biti prvi koji će kopati.

Ministar Goran Marić rekao je da je u ime Ministarstva do sada potpisao ugovore s jedinicama lokalne uprave u vrijednosti od milijardu kuna.

-Zemljište koje je država darovala Gradu Zagrebu ima velik turistički potencijal. Lako je surađivati kada suradnici znaju svoj posao, odradili smo mnoge projekte, a mnogi nas još čekaju- kazao je ministar Marić.

Također, istaknuo je kako je žičara Sljeme najvrjedniji projekt u Zagrebu od 1990. godine do danas.

-Žičara je važna zbog odnosa koji Zagrepčani imaju prema Sljemenu, doživljavaju ga kao svoja pluća, gotovo kao „dnevni boravak“- istaknuo je Marić.

Vrijednost projekta je 300 milijuna kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 03 Siječanj 2019 08:28

Zagrebački vatrogasci dobili novu opremu i vozila

Pred Javnom vatrogasnom postrojbom u Savskoj zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni član Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, prisustvovao je primopredaji šest novih vozila i četiri visokotlačna modula za gašenje požara namijenjena Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba. Opremu i vozila nabavila je Vatrogasna zajednica grada Zagreba sredstvima dobivenim iz Gradskog proračuna, a koristit će ih dobrovoljna vatrogasna društva i Javna vatrogasna postrojba.

-Zagrebački vatrogasci imaju najbolju obuku, najbolju tehniku i mogu vrlo brzo i učinkovito odgovoriti na svaku elementarnu nepogodu u gradu. S nadom da se ova oprema što manje koristi te da u 2019. imaju što manje posla, želim čestitati dobrovoljnim i profesionalnim vatrogascima na njihovom trudu i zalaganju- naglasio je gradonačelnik Bandić.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih je istaknuo da će nova vozila i oprema uvelike pridonijeti povećanju opće sigurnosti građana Zagreba.

-Među novim vozilima je jedno tehničko vozilo za prometne nesreće i spašavanje iz potresa, a posebno je opremljeno za spašavanje ljudi iz nesreća u kojima sudjeluju teška teretna vozila, vlakovi ili tramvaji. Nabavili smo i dvije cisterne s velikim kapacitetom, jedno malo tehničko vozilo sa spremnikom od 1 500 litara te dva pick-up vozila s visokotlačnim modulima za gašenje- objasnio je zapovjednik Jembrih.

Objavljeno u Grad Zagreb
Utorak, 01 Siječanj 2019 17:26

Na Svetom Duhu rođeno šest beba

Gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno je, sa suradnicima, posjetio rodilište Kliničke bolnice Sveti Duh – bebe rođene prvoga dana nove 2019. i njihove majke. U novogodišnjoj noći i danu rođeno je šest beba, a u zadnjih nekoliko dana sveukupno 21 beba.

-Jako sam sretan što se u bolnici Sveti Duh svake godine rađa sve više djece. To je rezultat gradske pronatalitetne politike koju provodimo već desetak godina- istaknuo je gradonačelnik, dodavši da je u 2018. rođeno 23 djece više nego u 2017., što znači jedan razred više u osnovnoj školi.

-Nadam se da će na državnoj razini pratiti dobar primjer Zagreba jer mi smo mala zemlja i trebamo postići da je broj rođenih veći od broja umrlih- kazao je Bandić. 

 

Objavljeno u Grad Zagreb

Kao i prethodnih godina prije ponoći, gradonačelnik je, sa suradnicima, obišao beskućnike u prenoćištu Crvenog križa u Kosnici, te dežurne gradske službe - Hitnu pomoć, Javnu vatrogasnu postrojbu grada Zagreba i Policijsku upravu, koje do tog trenutka, na svu sreću nisu imale ozbiljnijih intervencija.

Uz njega je ovoga puta u posjetu Vatrogasnoj postrojbi i Policijskoj upravi bila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je izašao je iz KBC Jordanovac, gdje je proveo posljednjih desetak dana liječeći se od plućne embolije.

Prema najavi iz Grada, već u podne primit će izviđače Zagrebačkog skautskog zbora će koji će mu predati Betlehemsko svjetlo - Svjetlo mira, a i ostatak dana prepun mu je obaveza.

Gdje će sve gradonačelnik Bandić danas biti pogledajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić hospitaliziran je u subotu zbog plućne embolije. U bolnici bi trebao provesti narednih tjedan dana.

U njegu odsustvu grad će voditi Jelena Pavičić- Vukičević, koju je Milan Bandić ovlastio da bude privremena gradonačelnica u slučaju da je on spriječen obavljati dužnosti.

Objavljeno u Grad Zagreb
Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 12:29

Krapina ponovno povezana sa Zagrebom

Jutros je ponovno uspostavljena dnevna autobusna linija na relaciji Krapina – Zagreb, a među putnicima je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Gradonačelnik je istaknuo da je Krapinčanima, osim ponovo uspostavljene redovite linije, osiguran i besplatan prijevoz na Advent u Zagrebu svakog vikenda.

-To je najmanje što možemo učiniti za naše susjede. Nakon Adventa moramo dogovoriti još redovitih linija dok se ne realizira projekt integriranog prijevoza- rekao je gradonačelnik te je dodao da su Zagreb i Zagorje usko vezani i da ih javni prijevoz treba još čvršće povezati.

Uz gradonačelnika su na prvu vožnju obnovljene linije krenuli: saborska zastupnica Marija Puh, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec i načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.

Prve putnike ispratio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

-Drago nam je što je opet uspostavljena ova dnevna linija za Zagreb, ali je još puno manjih općina bez ikakvoga javnog prijevoza. U proračunu za 2019. smo osigurali sredstva za sufinanciranje takvog prijevoza, a na sastanku koordinacije svih načelnika i gradonačelnika to je jedna od glavnih tema- rekao je župan Kolar.

Osim redovite autobusne linije s polaskom u 6,30 sati iz Krapine i sa zagrebačkog Autobusnog kolodvora u 16,30 sati, besplatan autobus za Advent u Zagreb subotom i nedjeljom polazi u 15,00 sati iz Krapine te se vraća u 21,00 sat.

Objavljeno u Grad Zagreb

Tradicionalnoj predblagdanskoj manifestaciji Advent u Zagrebu i ove se godine pridružio Ured predsjednice Republike, koji je po drugi puta uoči Božića otvorio vrata kompleksa na Pantovčaku, pozvavši građane da posjete Advent na Prekrižju i pridruže se slavlju došašća, uz prisjećanje na motive i običaje Hrvatskog zagorja. Advent na Prekrižju svečano je otvorila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, istaknuvši kako je cilj manifestacije poticanje druženja i zajedništva ususret radosti Božića.

-Naša je želja svake godine posvetiti program jednom dijelu naše prelijepe Domovine koja obiluje običajima, pjesmama, plesovima, tradicijom pripremanja jela i ukrašavanja doma u vrijeme Adventa- kazala je predsjednica te najavila kako će ove godine biti predstavljeni običaji Hrvatskog Zagorja, nakon prošlogodišnjeg Adventa koji je bio posvećen slavonskoj blagdanskoj tradiciji.

-Želja nam je da s ovog našeg brijega ponesete lijepe uspomene na davne dane tradicijskog iščekivanja Božića, na vrijeme i običaje koji žive zahvaljujući svima koji cijene svoju baštinu kojom se svi mi ponosimo- poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

U svom prigodnom govoru Predsjednica je zahvalila gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici Zagreba na organizaciji te Etnografskom muzeju i učenicima škola koji će danas, i u sljedećim vikendima Adventa nastupati u Vili Prekrižje.

Otvorenju je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je zahvalio predsjednici Grabar-Kitarović na priključivanju manifestaciji Advent u Zagrebu.

-Ovo sve što smo napravili, napravili smo zahvaljujući našim ljudima u Zagrebu. Da nema te topline, te pozitivne emisije, širine i širokogrudnosti, tople duše zagrebačke, širom otvorenih vrata, multikulturalnosti, multietničnosti, mi ovo ne bi u Zagrebu napravili- istaknuo je gradonačelnik.

Otvorenje su uveličali nastupi Dječjeg zbora OŠ August Šenoa, te HKUD-a Prigorec, a nakon prigodnog glazbenog programa, svi posjetitelji, zajedno s predsjednicom Kolindom Grabar- Kitarović i zagrebačkim gradonačelnikom, obišli su izložbu postavljenu u Vili Prekrižje.

Nakon otvaranja Adventa na Prekrižju, predsjednica i gradonačelnik Zagreba, paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića na vijencu oko Manduševca svečano su otvorili Advent u Zagrebu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Kako javlja N1, gradski zastupnici Neovisni za Hrvatsku neće podržati proračun Grada Zagreba za 2019. na sjednici Gradske skupštine 13. prosinca, najavio je u srijedu novinarima gradski zastupnik te stranke Krešimir Kartelo, a glavni razlog tome je, kako je rekao, raščišćavanje odnosa u Gradskoj skupštini.

-Mi smo svoju odluku rekli - 13. prosinca glasovat ćemo protiv proračuna. Želja nam je da se stvari istjeraju na čistac, da vidimo idemo li na izbore ili oni koji glume oporbu konačno pokazuju svoje pravo lice i odlaze u suradnju- rekao je Kartelo.

Neovisni za Hrvatsku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini imaju pet zastupnika (Tomislav Jonjić, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović, Davorin Karačić i Krešimir Kartelo) te su, uz HDZ, koalicijski partner zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, odnosno njegovoj stranci. Na pitanje očekuje li da će biti onih koji će "pokleknuti" i objasniti da je to "za dobrobit grada i građana" te podržati prijedlog proračuna gradonačelnika Bandića, Kartelo je odgovorio da to treba vidjeti.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 8

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti