fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Gradonačelnik Javor Bojan Leš

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš potpisao je s učenicima i studentima ugovore o stipendiranju za ovu školsku i akademsku godinu. Ukupno 28 stipendija dodijeljeno je prema kriteriju izvrsnosti i socijalnom kriteriju.

-Uz to što svake godine stipendiramo naše đake i učenike, treba napomenuti kako sufinanciramo prijevoz za naše studente u iznosu od 75 posto vrijednosti karte, što je do sada bilo 50 posto. Naša je tendencija da idućih godina u potpunosti sufinanciramo prijevoz studentima do Zagreba- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Uz ove mjere, Grad je uveo i novitet u vidu nagrada za uspješne i izvrsne učenike, koji su postigli zapažene rezultate na državnim ili međunarodnim natjecanjima, koji su nagrađeni s 3 tisuće kuna. Ta priznanja i nagrade primili su; Neli Vulinec, Roko Bekavac, Dominik Bastalić i Marko Mikša.

-Na ovaj način Grad do sada nije potpomagao i davao na važnosti izvrsnim učenicima, koje od ove godine dodatno nagrađujemo. Time im dajemo do znanja da je izvrsnost nešto što se cijeni i što je budućnost ovoga grada, županije i države- istaknuo je gradonačelnik.

Iznos učeničke stipendije je 500 kuna mjesečno, dok je iznos studentske 1000 kuna mjesečno. 

 

 

 

 

 

 

 Zoran Ožetski

Objavljeno u Ivanić-Grad

Današnji posjet istoku Zagrebačke županije predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović započela je u Ivanić-Gradu gdje je održala sastanak s gradonačelnicima i načelnicima bivših općina Ivanić-Grad, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina i Dugo Selo. Zadovoljstvo dolaskom predsjednice u Ivanić-Grad iskazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš budući da su tijekom sastanka otvorene zanimljive teme.

-Predsjednicu su zanimali razvojni projekti gradova i općina, kao i problemi s kojima se te jedinice susreću. Bio je to ugodan i neformalan razgovor, a vjerujem kako će se iz toga izvući nova ideja i poboljšanje državne i lokalne uprave. Svojim obilaskom predsjednica je pokazala kako ju interesira stanje u lokalnim jedinicama- kazao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, koji je otkrio i projekte na kojima se očekuje pomoć predsjednice.

-Ono što nas na neki način muči i gdje očekujem podršku predsjednice je inicijativa s drugim gradovima i općinama gdje se spremamo na promjenu postotaka u financiranju iz naftno-rudne rente gdje su prije pet godina ti postoci okrenuti u korist države i županije, a manje u korist lokalne zajednice. Mi želimo da se to promijeni i da se vratimo na ono staro, da lokalnim jedinicama ide 50 posto, a državi 30 posto- zaključio je gradonačelnik Leš.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Gradonačelnik Ivanić-Grad, Javor Bojan Leš jučer, u prisustvu potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić, potpisao je ugovor o financiranju rekonstrukcije Dječjeg vrtića u Posavskim Bregima vrtića, vrijedan nešto više od 1,3 milijuna kuna.

Projektom rekonstrukcije vrtića predviđeno je kompletno unutarnje uređenje objekta s opremanjem i izgradnja te uređenje dječjeg igrališta u sklopu vrtića s nabavom novih dječjih sprava za igranje. Projektom se između ostaloga, poveća iskoristivost kvadrature prostorija za predškolsku naobrazbu, povećava kvaliteta predškolskog odgoja, ujednačuje kvaliteta prostora za odvijanje predškolske nastave Dječjeg vrtića podružnica Posavski Bregi s ostalim podružnicama Dječjeg vrtića Ivanić – Grad.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometa te na ostalim javnim površinama, povećanje energetske učinkovitosti te povećanje učinkovitosti sustava održavanja i upravljanja javnom rasvjetom, razlog su što će se ove godine na cijelom području Ivanić-Grada zamijeniti sva stara rasvjetna tijela, novom LED rasvjetom. Zeleno svjetlo za provedbu ove investiciju dalo je i Gradsko vijeće.

-Ono što je važno za naše građane je to što to neće dodatno koštati, već će se cijela ova investicija financirati iz ušteda. Procijenjeno je da će u sljedećih jedanaest godina kroz uštede u cijeni koštanja električne energije isplatiti cijela investicija. Ona između ostaloga, obuhvaća ugradnju kvalitetnih lampi, a za cijelo vrijeme projekta koje je gotovo jedanaest godina osigurava se garancija za te lampe- ispričao je gradonačelnik Javor Bojan Leš, te napominje kako Ivanić- Grad kao investitor na izvođača prebacuje svu odgovornost za kvalitetu lampi, ali i na samo održavanje sustava javne rasvjete.

Cijeli projekt čija je ukupna vrijednost 11,2 milijuna kuna trebao bi prema riječima gradonačelnika Javora Bojana Leša završiti do 1. svibnja, kada bi Ivanić-Grad trebao zasvijetliti u novom ruhu.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Gradonačelnik Javor Bojan Leš potpisao je ugovore o dodjeli bespovratne potpore za poticanje razvoja poduzetništva Grada Ivanić-Grada s poduzetnicima koji su podnijeli zahtjeve za dodjelu bespovratne potpore, a koji imaju registrirano sjedište u Gradu Ivanić-Gradu. Gradonačelnik je tijekom studenoga potpisao prvi dio ugovora o dodjeli bespovratnih potpora s 9 poduzetnika, dok je krajem prošle godine potpisao ugovore s 24 poduzetnika čiji su zahtjevi pozitivno ocijenjeni za dodjelu bespovratne potpore.

Potpore su dodijeljene u cilju poticanja razvoja poduzetništva Grada Ivanić-Grada, a maksimalni iznos potpore iznosio je 5 tisuća kuna.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Drage sugrađanke i dragi sugrađani,

Božić je blagdan koji u naše živote i srca donosi posebnu radost, ozračje mira, međusobnog zajedništva i razumijevanja. Neka ovaj Božić u naša srca i naše domove unese veselje i sklad i neka nas dodatno potakne na solidarnost s potrebitima, na radost davanja kojim obogaćujemo vlastiti život.

Uz želju da ove blagdane provedete u krugu svoje obitelji u sreći i blagostanju, a da vam godina koja dolazi bude ispunjena zdravljem te osobnim zadovoljstvom i uspjehom, u ime Gradske uprave i svoje osobno, želim vam blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2019. godinu.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš

Objavljeno u Ivanić-Grad

Donaciju vrijednu gotovo 46 tisuća kuna kojom je uređeno igralište „Sportski park Zelenjak“ u Ivanić-Gradu dm je jutros predao gradonačelniku Javoru Bojanu Lešu. dm-ova donacija stiže kao poklon građanima Ivanić-Grada povodom otvorenja prve dm prodavaonice u njihovom gradu, a djecu na novouređenom igralištu čekaju nove sprave i mnogo zabave na otvorenom.

Prva dm-ova prodavaonica u Ivanić-Gradu svoja je vrata kupcima otvorila 22. studenog na adresi Trg Vladimira Nazora 10, a posjetitelje je na dan otvorenja dočekalo mnoštvo aktivnosti i popusta. Posebno iznenađenje priredio je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš koji je na sat vremena preuzeo ulogu dm-ovog prodavača. Naplaćujući proizvode, gradonačelnik je u blagajnu „spremio“ 45 868 kuna koje je dm zatim donirao Gradu za uređenje dječjeg igrališta.

-Naši sugrađani jedva su dočekali otvorenje prvog dm-a u Ivanić Gradu. Osim nove popularne destinacije za kupovinu, dobili smo i vrijednog člana zajednice čemu svjedoči i donacija dm-a kojom smo uredili Sportski park Zelenjak. Ovim putem se još jednom zahvaljujem dm-u na potpori i inicijativi- kazao je gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš.

-Otvorenje nove prodavaonice u Ivanić-Gradu omogućava nam da raznoliku i bogatu ponudu približimo još većem broju ljudi, ali nam pruža i priliku da još više raširimo dm-ovu filozofiju koja čovjeka i brigu za zajednicu stavlja na prvo mjesto. Baš zato smo donacijom odlučili podržati uređenje sportskog parka kako bi stanovnici Ivanić-Grada kroz rekreaciju i sport obogatili svoju zajednicu. Hvala gradonačelniku Javoru Bojanu Lešu i svim građanima na potpori- naglasila je Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a.

Inače, ivanićgradski dm prostire se na 315 kvadratnih metara prodajnog prostora u kojemu kupci sada mogu birati između više od 12.184 proizvoda, poput onih za njegu lica i tijela, održavanje kućanstva i mnogih drugih.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš sudjelovao je u akciji prikupljanja sredstava za opremanje dječjeg igrališta Zelenjak. Gradonačelnik je prvih sat vremena od otvaranja novog trgovačkog centra radio kao blagajnik te se trudio prodati što više, jer sav prihod od prometa koji je napravio, dodatno uvećan, DM će donirati gradu za opremanje novog dječjeg igrališta.

Ivanić-Grad sustavno radi na podizanju kvalitete života svojih građana, a pri tom posebna briga posvećena je upravo najmlađima! Stoga je u sklopu radova potpunog preuređenja Sportskog parka Zelenjak, predviđena i izgradnja jedinstvenog dječjeg igrališta po uzoru na velike europske gradove.

Zona dječjeg igrališta bit će opremljena novim spravama za igru koje su sačinjene od dinamičkih sprava kao što su ljuljačke, klackalice, vrtuljak, poligon s preprekama koji će djecu poticati na igru i natjecateljski duh. Bit će postavljena i mala žičara za dvoje te vanjski četvrtasti trampolin u razini tla. Zonu s novim spravama za igru okružuje brijeg koji je opremljen toboganima i skrivenim tunelima za provlačenje, dok će u zimskim mjesecima biti idealno mjesto za sanjkanje.

Videoprilog s otvorenja DM-a u Ivanić-Gradu možete pogledati OVDJE.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Boja Leš primio je danas poduzetnike i poljoprivrednike koji su ostvarili pravo na bespovratne potpore za poticanje razvoja poduzetništva te za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi. Ovo je druga godina u kojoj je Grad osigurao bespovratna sredstva za poduzetnike i poljoprivrednike, a pravo na subvenciju ove je godine iskoristilo devet poduzetnika i jedan poljoprivrednik.

-Dodijelili smo nekih 180 tisuća kuna, a natječaj je otvoren do 1. prosinca te ovom prilikom pozivam sve one koji to nisu učinili da se prijave, jer sredstava na stavkama još uvijek ima- kazao je gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš.

Među poduzetnicima koji su ostvarili pravo na subvenciju bio je i Jozo Malekinušić, koji je vlasnik građevinske tvrtke.

-Mogli smo dobiti 50 posto nepovratnih sredstava. Svaka potpora je dobro došla, a ja sam ovu iskoristio za kupnju novog električnog materijala koji mi je potreban u svakodnevnom poslu- otkrio nam Jozo Malekinušić.

Na natječaj za subvenciju za poljoprivrednike javio se tek jedan vlasnik OPG-a, Vladimir Klasan koji je subvenciju iskoristio za kupnju tri junice.

-Iznos je simboličan, no svaka je pomoć dobra- kazao je Vladimir Klasan, koji je ostvario potporu u iznosu od 5 tisuća kuna.

Kad je u pitanju iskorištenost sredstava za poduzetnike ona su na nekih 60 posto, dok je za poljoprivrednike na raspolaganju ostalo još nekih 200 tisuća kuna, zbog čega je gradonačelnik Leš pozvao sve još jednom da iskoriste sredstva koja su im na raspolaganju.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Započela je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u ulici Antuna Gustava Matoša u Ivanić-Gradu, gdje su radove obišli gradonačelnik Javor Bojan Leš i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten. Osim izrade nove vodovodne i kanalizacijske mreže radovi uključuju rekonstrukciju prometnice u širini od 5,5 metara te izradu pješačke staze i javne rasvjete. Ukupna vrijednost investicije je oko 3,6 milijuna kuna, od čega 70 posto financira Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, dok je ostatak sredstava osigurao Ivanić-Grad.

-Ono što će ostati nakon toga je uređenje nogostupa i javan rasvjete. Što se tiče prvog dijela, planirani rok završetka radova je do svibnja sljedeće godine, dok bi se ovisno o sredstvima nogostup i javna rasvjeta završili na jesen 2019. ili u proljeće 2020. godine- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten istaknuo je kako su ovi radovi nastavak izgradnje vodoopskrbne mreže i kanalizacijske mreže na području grada, koji nisu obuhvaćeni Aglomeracijom.

Po završetku radova u Matoševoj, radovi se nastavljaju rekonstrukcijom Šarampovske i Cvjetne ulice. 

 

 

Objavljeno u Ivanić-Grad
Stranica 1 od 4

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti