01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Gradonačelnik Javor Bojan Leš

U Ivanić- Gradu, danas i sutra održava se 14. Bučijada, koja je privukla brojne OPG-ove, kao i posjetitelje koji su tijekom cijelog dana mogli uživati u delicijama od buča. Bučijada je najznačajnija manifestacija u Ivanić- Gradu, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja, jer ovo je manifestacija koja objedinjuje kako proizvodnju, tako i turistički potencijal ovoga kraja.

-Ne možemo biti nezadovoljni načinom na koji se ova manifestacija razvija- sa zadovoljstvom će gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš koji je istaknuo kako je u gradu osnovana i Udruga proizvođača bučinog ulja.

-Ono se već nalazi na inozemnom tržištu, a prošle godine prve su količine izvezene i u Ameriku. To je poticaj u razvoju poljoprivredne proizvodnje, a naročito u proizvodnji buča- otkrio je gradonačelnik.

Bučijada u Ivanić- Gradu tijekom svih ovih godina izrasla je u jednu od najprepoznatljivijih manifestacija Zagrebačke županije.

-Ovogodišnja manifestacija nadmašit će sve što je bilo do sada. To znači da je kvalitetna organizacija koja privlači sve više posjetitelja kroz programe koji se nude- istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.
Svečanom otvorenju manifestacije odazvali su se između ostaloga i brojni drugi uzvanici predvođeni izaslanikom premijera Andreja Plenkovića Draženom Bošnjakovićem, izaslanikom predsjednika Hrvatskog Sabora Matom Čičkom, te izaslanikom predsjednice Matom Granićem.

Kako je danas bilo u Ivanić- Gradu pogledajte u VIDEU

 

 

 

 

 

 

Objavljeno u Ivanić-Grad

Reprezentacije Hrvatske i Turske do 19 godina jučer su u Sigetu na Nogometnom centru Stjepan Spajić odigrale prvu prijateljsku utakmicu. Uspješniji su bili mladi Vatreni koji su slavili s 2:1, a ove dvije reprezentacije ponovno će se susresti sutra u Ivanić- Gradu na Sportskom parku Zelenjak.

Povijesni je to dolazak jedne nacionalne nogometne vrste u Ivani- Grad, zbog čega se posljednjih dana užurbano radilo na dodatnom ušminkavanju Zelenjaka, na koji će izabrane vrste istrčati u 15,30 sati.

-Posljednjih godina značajna sredstva uložili smo upravo u sportske terene i objekte. Zelenjak je naš briljant, a sljedeće godine ispod novoizgrađenih tribina završit ćemo i svlačionice. Ova utakmica jako puno nam znači, jer njome ćemo dodatno ispromovirati nogomet u našem kraju. Naša škola nogometa jako dobro se razvija, a naši klinci igraju najelitnije lige gdje postižu sjajne rezultate, tako da je budućnost nogometa, ali i ostalih sportova svijetla. Gostovanje ovih reprezentacija definitivno će djecu potaknuti da još žešće prionu poslu, te da možda i netko od njih postane reprezentativcem Hrvatske u budućnosti - kazao je gradonačelnik Ivanić- Grada, Javor Bojan Leš.

Ivanić- Grad se definitivno proteklih godina pozicionirao kao grad sporta, jer svoj mir ovdje su već pronašle muška rukometna te ženska košarkaška reprezentacija.

-Mi smo Ivanić- Grad ponudili i kao mjesto za izgradnju kampa nogometne reprezentacije. Ovdje su sve naše reprezentacije dobro došle, jer mi stvaramo infrastrukturu i uvjete za to. Blizina Zagreba, kao i lječilište Naftalan daje nam prednost u odnosu na neke druge lokacije. Na nama je da iskoristimo te prednosti te da u budućnosti postane centar sporta u kojem se mogu pripremati i najbolje momčadi- zaključio je gradonačelnik Leš.

Objavljeno u Sport
Petak, 05 Listopad 2018 21:25

FOTO: Ivanić- Grad dobio modernu kuglanu

Zaprešić je ovih dana centar svjetskog kuglanja, budući da je Kuglački klub Zaprešić domaćin Svjetskog kupa. No, jedno lijepo kuglačko druženje danas je održano u Ivanić- Gradu gdje je na Sportskom parku Zelenjak otvorena obnovljena suvremena kuglana.

Do realizacije ovog hvalevrijednog projekta došlo je zahvaljujući suradnji i dogovoru Ivanić- Grada upravo sa Zaprešićem, gdje je proljetos otvoreno jedno od najmodernijih kuglačkih zdanja, dok su staze s kuglane podno Interova stadiona preseljene u Ivanić- Grad, čime su tamošnji kuglači dobili kvalitetnije uvjete za rad, ali i odigravanje prvenstvenih utakmica.

-Konačno smo dobili jedan lijepi novi objekt za bavljenje ovim lijepim i zdravim sportom. Sada ćemo napokon moći pokrenuti i rad s djecom- tek kratko je rekao ispred Kuglačkog kluba Zanatlija, Zdravko Serdar.

Kuglanje u Ivanić- Gradu ima dugu tradiciju, pa je tako u nekim prijašnjim vremenima u gradu djelovalo nekoliko klubova, da bi danas opstao jedino Kuglački klub Zanatlija, koji se natječe u Drugoj ligi.

-Kuglanje je nekada bilo jedan od najrazvijenijih sportova, no vremenom se to izgubilo. Kuglana je polako otišla u zaborav te je bila zapuštena, no uspjeli smo je staviti u pogon, a zahvaljujući Zaprešiću koji je dobio domaćinstvo Svjetskog kupa, uspjeli smo uz veliku podršku kolege Željka Turka naći rješenje da taj zaprešićki mehanizam zaživi u novom sjaju u našem Gradu- kazao je gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš.

Na ovaj način stvorena je trajna poveznica između Ivanić- Grada i Zaprešića čiji se čelni čovjek, Željko Turk zajedno sa svojim suradnicima Damirom Benčevićem i Darijom Baćom odazvao pozivu otvorenja.

-Ja ne vidim nikakvu razliku s onom kuglanom u Zaprešiću, pa čestitam svima vama koji ste ovaj prostor ovako dobro uredili. Vjerujem kako će te na novoj kuglani postizati i bolje rezultate- poručio je gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk.

Čast da otvore novu kuglanu pripala je upravo Javoru Bojanu Lešu i Željku Turku koji su bacili prve kugle. Uspješnijim se tom prilikom pokazao gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Ivanić- Gradu se smiješi međunarodna nogometna utakmica između mladih reprezentacija Hrvatske i Turske koja bi se u listopadu trebala odigrati na Sportskom parku Zelenjak.

-Zamolila bih gradonačelnika da nas izvijesti o najavljenom nogometnom susretu reprezentacija Hrvatske i Turske koji bi se trebao odigrati u listopadu- zamolila je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić- Grada vijećnica Sanda Špoljarić Carević.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš potvrdio je kako se Gradu pruža velika šansa da se ta utakmica odigra upravo u Ivanić- Gradu, s time da bi reprezentacija Turske tri dana boravila u Ivanić- Gradu.

-To je u kontekstu razvoja sporta značajno i smatram to velikim plusom. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj aktivnosti i nadam se da je to samo jedan poticaj da završimo započete projekte te da naše kapacitete koji su vezani uz sport dovedemo u stanje da mogu prihvatiti takve manifestacije. Naš stadion još uvijek nije završen, to je u planu za iduću godinu i vjerujem kako je ova utakmica pravi poticaj za nastavak ulaganja. Također, trebamo razmišljati u smjeru da naše sportske kapacitete ponudimo za pripreme reprezentacija i klubova kako bismo u skorije vrijeme postali Grad u kojem će boraviti sve više sportaša- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Objavljeno u Ivanić-Grad
Četvrtak, 20 Rujan 2018 19:31

Dvorana u Posavskim Bregima pod krovom

Jedno od većih gradilišta na području Ivanić-Grada je u Posavskim Bregima gdje su u tijeku radovi na izgradnji dvorane. Najvažniji cilj je postignut, jer dvorana je pod krovom, čime je osigurano da se tijekom zimskih mjeseci mogu odraditi radovi na unutarnjem uređenju. Upravo dinamika radova na dvorani bila je tema pitanja vijećnice Mirna Češković, na posljednjoj dvanaestoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić-Grada.

-Kad je u planu dovršenje dvorane u Posavskim Bregima- upitala je vijećnica Češković.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš odgovorio je kako je posljednji proračunski rok za dovršetak ove investicije 31. prosinca sljedeće godine.

-I prošli sam puta kazao kako radovi nešto kasne, no najvažnije je kako je dvorana pod krovom. Ono što znam je kako su krenuli i radovi uz instalacije. Teško mi je reći neki datum, no ono što je sigurno dvorana će biti završena u razumnom vremenskom roku. Nezahvalno mi je davati procjene, jer odstupanja od mjesec dana sigurno su moguća- odgovorio je gradonačelnik Leš istaknuvši kako u okviru ove javne nabave nije bila obavljena i ona za opremu.

-To je pred nama i toga nema u ovogodišnjem proračunu. U nadolazeći proračun morat ćemo staviti nabavku opreme za tu sportsku dvoranu. Već sam u pregovorima sa županom oko toga da i županija u taj dio uđe s nekim postotkom, barem 50 posto- pojasnio je gradonačelnik.

U kontekstu dvorana važno je za napomenuti kako je Zagrebačka županija raspisala natječaj za obnovu „male dvorane“ u centru.

-Isto tako Grad će u svom proračunu za sljedeću godinu iznaći sredstva za izmjenu parketa u Žeravincu. Radi se o nekih 600 tisuća kuna što bi osigurao Grad, a imamo obećanja da će i Županija osigurati isto takav iznos. To ne mogu garantirati, no imam usmena obećanja da će tome tako biti, te da će se to u županijskom proračunu za sljedeću godinu i vidjeti- kazao je na temu ulaganja u sportske dvorane gradonačelnik Javor Bojan Leš. (FOTO: Zoran Ožetski)

Objavljeno u Ivanić-Grad

-Obrtnici su gospodarska snaga Ivanić-Grada- rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš na sastanku s predstavnicima Obrtničke komore Zagreb, predsjednikom Mirzom Šabićem, potpredsjednicima Ivanom Leščićem i Josipom Tržecom, tajnikom Komore Goranom Čankovićem te predstavnicima ivanićgradskog udruženja obrtnika, predsjednicom Martinom Hrastić, potpredsjednicom Elizabetom Oštrić te tajnicom Tanjom Pokas.

Glavna tema sastanak bila je održavanje 4. Obrtničkog foruma-obrtništvo Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu. Obrtnički forum svake godine okuplja čelne ljude županije, gradova, udruženja obrtnika i Obrtničke komore Zagreb s ciljem pronalaženja kvalitetnih rješenja za zaštitu i poticanje razvoja obrtništva i malog poduzetništva u suradnji s gradovima i općinama sa svoga područja. Predsjednik Šabić naglasio je kako će predstojeći Forum imati formu panel diskusije na kojoj će se diskutirati o otvorenim pitanjima i problemima obrtništva, ali i gospodarstva u cjelini.

Gradonačelnik Leš svesrdno je podržao održavanje Foruma u njegovom gradu, a kao lokaciju održavanja predložio je Hotel Sport. Istaknuo je uspješnu suradnju Grada s udruženjem obrtnika Ivanić-Grad, kao i planove Grada kojima je cilj još veća podrška obrtnicima ivanićgradskom području.

Uz kompletni sustav kanalizacije i izgradnje šetnice uz rijeku Lonju, Gradonačelnik je najavio i kupnju objekata koje će besplatno dati na korištenje za tradicijske obrte. Podršku u realizaciji tog projekta ponudio je i predsjednik Šabić koji je gradonačelniku Lešu uručio prigodan poklon.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Osim što nas je gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš upoznao s prijavom projekta uređenja trga uz društveni dom u Posavskim Bregima, kao i rekonstrukcijom Dječjeg vrtića u istom mjestu na mjeru 7.1., što je podržalo i Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici, kad je u pitanju briga za predškolski odgoj još nekoliko značajnih projekata je na vidiku. Prvi od njih je izgradnja igrališta uz Dječje vrtiće, za što je putem natječaja osigurano bespovratnih 120 tisuća kuna, koliko će u svome proračunu za tu namjenu osigurati i Grad.

-Također paralelno s time Grad kreće u projektiranje i nadogradnju prostorija na dječjem vrtiću u Žerjavincu, a Grad je vrlo blizu dogovora s INA-om za kupovinu stare kuglane u Graberju. Imamo naznake da bi to mogli realizirati. Uspijemo li u tome spojili bi staru kuglanu s dječjim vrtićem, čime bismo tamo izgradili dvoranu za igranje, a time bismo stvorili i uvjete za upisivanje još jedne odgojne skupine u vrtić u Graberju- o projektima koji se odnose na dječje vrtiće kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Realizacijom ovih projekata stvorit će se uvjeti za upisivanje novih 80 djece u vrtić.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Na ovotjednoj dvanaestoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić- Grada, vijećnici su podržali Odluku o provedbi ulaganja u uređenje trga uz društveni dom u Posavskim Bregima, kao i rekonstrukciju Dječjeg vrtića u istom mjestu. Ovim činom omogućena je prijava ova dva projekta na mjeru 7.1. iz programa ruralnog razvoja.

Na istu mjeru trg u Posavskim Bregima već je bio prijavljen, no tada se zbog razvijenosti nije dobilo dovoljno bodova.

-U ovom sada kontingentu prijavljujemo dva projekta. Uz to što opet apliciramo trg, prijavljujemo i vrtić u Posavskim Bregima, koji je u potpunosti pripremljen za aplikaciju. Objektivno smatram kako ovoga puta imamo više šanse da prođemo s vrtićem, jer radi se o manjoj investiciji od 1,5 milijuna kuna, dok je investicija trga vrijedna oko 6,5 milijuna kuna- informirao nas je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

-S obzirom na to da se na ovu mjeru prijavljuje veliki broj projekata, a kako Ivanić- Grad po indeksu razvijenosti spada u skupinu razvijenih područja, prednost kod odabira imat će slabije razvijena ruralna područja. Moje je predviđanje da bi nam mogao proći vrtić, dok za trg nisam siguran, no prijavljivat ćemo ga i dalje, jer sva dokumentacija je gotova, tako da sam siguran da će u jednoj od tih aplikacija i taj projekt doći u realizaciju- zaključio je gradonačelnik.

Kada dođe do realizacije ovih projekata, sredstva za njihovu realizaciju osiguravaju se u iznosu od 85 posto iz Europske unije, dok se preostalih 15 posto osigurava u proračun u Republike Hrvatske.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Bilica, koja je jučer održana u župnom Pastoralnom centru u povodu Dana Općine Bilice i blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice Bilica i Biličana, Josip Čaleta Car, bilički načelnik i Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada, potpisali su povelju o prijateljstvu. Svečanom činu prisustvovali su, uz biličke vijećnice i vijećnike i Tomislav Cuvaj, dogradonačelnik Ivanić-Grada i Željko Pongrac, predsjednik GV-a.

Na taj je način uveličana 16. obljetnica od osnutka biličke općine koja, kako je u prigodnom govoru istaknuo načelnik Čaleta Car, smjelo korača u budućnost, osnažena turističkim rezultatima, slogom što ne poznaje stranačke granice i infrastrukturnim ulaganjima koja Bilice čine sve ugodnijima za život svojih mještana. Da će i prijateljski Ivanić-Grad na svoj način pridonijeti snažnijem razvojnom putu općine, potvrdio je i ivanićgradski gradonačelnik Leš, podsjetivši da su inicijativu o prijateljstvu s Bilicama podržali svi gradski vijećnici Ivanić Grada.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Na prošlotjednoj 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada vijećnici su jednoglasno prihvatili zaključak o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada s Fondom za zaštitu okoliša, Planira se nabaviti 3 710 kanti za papir te isto toliko za plastiku, te 290 kompostera.

-Građani već sada mogu birati žele li kompostirati u vlastitoj režiji ili putem naših kompostera. Upravo o tome i ovisi broj kompostera koji dolaze. Također, nabavit će se i kante za biootpad, jer se pokazalo da mali broj građani hoće ući u sustav organiziranog sakupljanja biootpada od vrata do vrata- ispričala je direktorica Ivakopa, Sanja Radošević

Vrijednost svih spremnika je 1,8 milijuna kuna, od toga EU osigurava 85 posto sredstava, dok Ivanić- Grad treba osigurati preostali dio sredstava. 

-Sustav odvojenog prikupljanja otpada u našem gradu funkcionira više od tri godine te je bio organiziran putem vreća u koje se prikupljao, papir, plastika i mješoviti otpad. Isto tako, već smo podijelili i određeni broj kompostera. Ovo je naš sljedeći iskorak prema naprijed, jer dolaskom kanti poboljšat će se naša usluga prema građanstvu- kazao je gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš.

Također, vijećnici su na posljednjoj sjednici uoči ljetne stanke većinom glasova usvojili pete izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja UPU-4 za područje Ivanić-Grada, Donjeg Šarampova i Jalševca Breškog. Kako je izvijestila privremena pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Tihana Vuković Počuh ovaj urbanistički plan usklađen je sa svim potrebama razvoja grada.

Osim toga, vijećnici su većinom glasova prihvatili ponudu tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, koja će u Gospodarskoj zoni u Ivanić-Gradu kupiti parcelu od 4 200 metara kvadratnih.

Objavljeno u Ivanić-Grad
Stranica 1 od 3

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti