fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: RK Rugvica

Na otvaranju nove rukometne sezone 2. HRL- Sjever momčad Rugvice doživjela je poraz u Koprivnici od sastava Koprivnice Noe koji je slavio s 26:23.

Rugvičani su u prvih desetak minuta prikazali odličnu igru, nakon čega je uslijedio pad što su gosti iskoristili za odvajanje i prednost od 14:10 prilikom odlaska na odmor. Početak drugog poluvremena nije donio veće promjene, jer rukometaši Rugvice nastavili su sa slabim izdanjem u napadu, tek u posljednjih petnaestak minuta su se probudili, no to je bilo nedovoljno za osvajanje bodova, koji su ostali u Koprivnici.

U sljedećem kolu gost Rugvice je Garešnica, protiv koje će se tražiti prvi ovosezonski bodovi.

Objavljeno u Sport

Rukometaši Rugvice i ove su godine sudjelovali na najvećem svjetskom turniru, Partille Cupu u Švedskoj gdje su osvojili dva brončana odličja u kategoriji 2006. i 2007. godišta. A da su ovi rezultati važni pažnje pokazuje činjenica kako je na ovogodišnjem 49. izdanju turnira sudjelovalo 1 100 klubova s preko 22 tisuće igrača svih uzrasta.

-Nama je ovo bio treći nastup na ovom turniru, a za ovu smo se priliku pojačali s igračima Ruda, Sesveta i Dugog Sela. Postigli smo fantastičan rezultat i ovim se putem zahvaljujem svima koji su nam pripomogli u odlasku u Švedsku- kazao je trener Miroslav Vicić iz Rukometnog kluba Rugvica uz kojeg je u Švedskoj u istoj ulozi bio i Hrvoje Džigumović.

No, u Rugvicu su ipak stigle dvije medalje zlatnog sjaja, jer Marin Jelčić i Martin Krizmanić bili su dio momčadi Maksimir Pastele koja je bila najbolja u 2005. godištu. Uz ova dva igrača Rugvice, Maksimir Pastela za ovu je akciju bila pojačana i s jednim igračem Ivanića, Dugog Sela i Rudara.

A da je rukomet u Hrvatskoj na visokim granama potvrđuju završni rezultati naših predstavnika, jer ukupno je osvojeno devet odličja. Uz dvije bronce Rugvice, te zlatno odličje Maksimir Pastele do pobjedničkog postolja u Švedskoj stigli su još i Maksimir Pastela koja je bila treća u kategoriji 2008. godišta, kod 2007. godišta Slavonia HT je bila prva, a PPD Zagreb drugi. Kod 2006. godišta gdje je sastav Rugvice bio treći, prva dva mjesta pripala su rukometašima PPD Zagreb, čiji su igrači bila najbolji i u kategoriji 2003. godišta gdje su osvojili pobjednički naslov.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti