fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: zet

Na državnoj cesti D30 u blizini skretanja za Rakitovec, tijekom vožnje jučer je izbio požar stražnjeg dijela autobusa ZET-a kojim je upravljao 58-godišnji vozač.

Nakon što je zaustavio autobus šestero putnika koji su se nalazili unutra izašli su van, a vozač je pokušao ugasiti požar ručnim aparatom za gašenje požara, dok su požar u potpunosti ugasili vatrogasci.

-Ozlijeđenih osoba nije bilo, a očevid će se obaviti danas- kazali su iz Policijske uprave zagrebačke.

Objavljeno u Velika Gorica

U cilju poticanja integriranoga javnog prijevoza putnika na području Grada Zagreba i okolice, nastavkom suradnje između ZET-a i HŽ Putničkog prijevoza cijene pretplatnih ZET-HŽPP karata i dalje su 35 posto povoljnije. Nastavno na inicijalni ugovor između HŽ Putničkog prijevoza i ZET-a kojim su od 1. ožujka 2017. godine cijene mjesečnih ZET-HŽPP karata niže za 35 posto, potaknuti uspješnim rezultatima postignutim u prethodne dvije godine, HŽPP i ZET potpisali su Ugovor kojim je suradnja produljena na dvije godine, odnosno do 28. veljače 2021. godine. Novi dvogodišnji ugovor u sjedištu HŽ Putničkog prijevoza potpisali su direktorica ZET-a Ljuba Romčević - Žgela i članovi Uprave HŽPP-a predvođeni predsjednikom Uprave Željkom Ukićem.

Smanjenjem cijena zajedničke opće (400 kuna), učeničke, studentske i umirovljeničke karte, karte za osobe s invaliditetom i socijalne pretplatne karte ZET-HŽPP (200 kuna) porastao je broj zajedničkih korisnika usluge prijevoza za 20 posto te je u 2017. prodano oko 47 tisuća zajedničkih pretplatnih karata ZET-HŽPP i prevezeno oko 2,1 milijun putnika, a u 2018. oko 57 tisuća zajedničkih pretplatnih karata i prevezeno oko 2,5 milijuna putnika. Time je građanima omogućena kupnja povoljnijih karata, a olakšane su i dnevne migracije građana iz okolice u Grad Zagreb.

Područje primjene ovog ugovora su administrativne granice Grada Zagreba koje su u željezničkom sustavu ograničene stajalištima Podsused, Mavračići, Odra i Sesvetski Kraljevec. Zajedničke karte ZET-HŽPP mogu se kupiti na prodajnim mjestima ZET-a. Povoljnije cijene karata i usklađeniji vozni redovi, uz nove vlakove koji voze u gradsko-prigradskom prijevozu i moderan sustav prodaje karata pridonijeli su povećanju broja putnika i popularizaciji integriranog prijevoza.

U cilju proširenja integriranoga prijevoznog sustava, HŽ Putnički prijevoz u prosincu 2017. proširio je integrirani prijevoz na pet zona. Dakle, putnik koji ima ZET-HŽPP mjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, na blagajnama HŽ Putničkog prijevoza može kupiti priključnu kartu kojom putovanje vlakom može nastaviti do Karlovca, Siska, Krapine, Gornje Stubice i Križevaca, odnosno svih pet priključnih zona integriranog prijevoza Grada Zagreba. Ugovorom između ZET-a i HŽPP-a te proširenjem priključnih zona putnicima je omogućeno jednostavno korištenje tri prijevozna sredstva; vlaka, autobusa i tramvaja.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zagrebački električni tramvaj i Policijska uprava zagrebačka predstavili su u četvrtak preventivnu kampanju pod nazivom „Gdje vam je novčanik?“. Ova kampanja, koja se provodi od 2008., započeta je s ciljem senzibiliziranja korisnika javnog gradskog prijevoza u gradu Zagrebu na problematiku džepnih krađa u tramvajima i autobusima. Do sada se kampanja provodila tako da su se u svim vozilima javnog gradskog prijevoza postavljale naljepnice „Gdje vam je novčanik?“

-Prije 7 godina napravljen je redizajn naljepnice, a sada intenziviramo kampanju tako da se emitira kratka i jasna poruka na informacijskim zaslonima koja putnike javnog gradskog prijevoza upozorava na opasnost od džepnih krađa- rekao je Velimir Tišma, voditelj Službe za prevenciju Policijske uprave zagrebačke.

Također, u planu je i nastavak kampanje s ciljem da se snime i emitiraju zvučne poruke koje će biti nešto šireg sadržaja od pisanih te će, vjeruju u policiji i ZET-u, dodatno potaknuti putnike na samozaštitno ponašanje.

S obzirom na to da je posljednjih godina, grad Zagreb postao neizostavna europska turistička destinacija tijekom cijele godine, evidentiran je porast kaznenih djela džepnih krađa, kojima u prilog „činjenja“ idu mjesta gdje ima puno građana, mjesta gdje su gužve poput koncerata, javnih okupljanja ili gužvi u gradu i javnom gradskom prijevozu. Stoga su ZET i policija inicirali pojačanje preventivne aktivnost upravo kako bi riječ „sigurnost“ u gradu Zagrebu bila podignuta na višu razinu.

-I ZET i Policijska uprava zagrebačka pružaju usluge građanima, to je ono što im je zajedničko, a kada imate zajednički cilj onda i motivacija ne može izostati- naglasio je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba te dodao kako su svjesni činjenice da je dnevno u prometu petstotinjak vozila koja prevezu do milijun putnika, i da će se kroz ovu preventivnu aktivnost upravo taj broj putnika dodatno osnažiti u samozaštitnom ponašanju koje je jedno od najjačih oružja u borbi protiv protupravnog ponašanja.

Voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PUZ-a, Marija Goatti istaknula je da kada govorimo o džepnim krađama, uspješnost džepara ponajviše ovisi o nama samima, odnosno o svakom građaninu pojedinačno i njegovom samozaštitnom ponašanju.

Objavljeno u Grad Zagreb
Utorak, 05 Veljača 2019 16:37

ZET-om na povijesni spektakl u Donju Stubicu

Tradicionalna manifestacija “Seljačka buna 1573. – Bitka kod Stubice”, kojom se oživljava vrijeme 16. stoljeća i prikazuje bitka za "pravicu" koja se odigrala na stubičkom polju 1573. godine, održat će se u subotu, 9. veljače, u Donjoj Stubici.

Kako bi što više sugrađana moglo posjetiti popularnu manifestaciju, ZET će građane besplatno prevoziti od Glavnog kolodvora do Donje Stubice i natrag. Autobusi će iz Zagreba kretati sa stajališta turističke linije u Ulici Grgura Ninskog ( Glavni kolodvor, u zoni ulaza u Importanne centar) i to u 10.00, 11.00, 12.00 i 13.00 sati, a pri povratku iz Donje Stubice, autobusi će polaziti u 19.00, 20.00, 21.00, 22.00 i 23.00 sata.

Objavljeno u Grad Zagreb

-Imamo informaciju da su krenuli pregovori o gradskom i međugradskom prijevozu sa ZET-om za Veliku Goricu i okolna sela. Voljeli bi da nas se obavijesti kako ti razgovori idu, da nas se ovdje ne bi dovelo pred gotov čin, nego da se ljudi i mjesni odbori uključe u to- kazao je na aktualnom satu ovotjedne sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, vijećnik MOST-a Alan Milan Šembera.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić potvrdio je kako su pregovori u tijeku.

-Ne samo Velika Gorica, nego okolni gradovi i općine također su u pregovorima. Krajnji rok za donošenje, odnosno za potpis ugovora je mjesec kolovoz. Mi ćemo se angažirati da taj prijevoz bude što jeftiniji i kvalitetniji, a samu odluku o obavljanju usluge javnog prijevoza donosi ovo Gradsko vijeće- odgovorio je pročelnik Katulić.

 

Objavljeno u Velika Gorica
Petak, 01 Veljača 2019 08:51

U Šestinskom Dolu gorio ZET-ov autobus

Jutros oko 5 sati u Šestinskom Dolu došlo je do požara u autobusu ZET-a. Putnika u autobusu nije bilo, a vatrogasci su brzo stigli na mjesto događaja i ugasili plamen.

U tijeku je očevid, nakon kojega će se znati detalji o uzrocima požara.

Objavljeno u Grad Zagreb
Srijeda, 30 Siječanj 2019 11:09

ZET-om na Noć muzeja

Tradicionalna kulturno - turistička manifestacija Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održat će se u petak, 1. veljače. Posjetiteljima će vrata muzeja biti otvorena od 18 sati, do 1 sat poslije ponoći, a ulaz je besplatan.

ZET se uključuje u manifestaciju prijevozom posjetitelja izvanrednim linijama koje će u prometu biti od 18 sati. Turistički tramvaj vozit će do 1 sat iza ponoći na muzejskoj liniji kružnom trasom: Trg Republike Hrvatske - Frankopanska - Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Zrinjevac - Mihanovićeva - Vodnikova - Savska - Trg Republike Hrvatske.

Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad trasom: Frankopanska - Mesnička – Brezovačkog - Matoševa - Jezuitski trg - Opatička - Ilirski trg - Opatička – Trg Svetog Marka - Mesnička - Frankopanska - Muzej Mimara.

Autobus će od 18 sati pa sve do ponoći voziti i na liniji od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i natrag trasom: Trg Mažuranića - Savska - Ulica grada Vukovara - Nacionalna sveučilišna biblioteka - Muzej suvremene umjetnosti.

Polasci s Trga Mažuranića ostvarivat će se od 18 sati svaki puni sat, dok će se polasci od Muzeja suvremene umjetnosti ostvarivati također svaki puni sat, počevši od 18,30, sve do 0,30 sati iza ponoći. Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro!

-Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim, autobusnim linijama i uspinjači- poručuju iz ZET-a.

Objavljeno u Grad Zagreb
Utorak, 29 Siječanj 2019 11:25

ZET nabavlja novih 29 autobusa

U zagrebačkoj Gradskoj upravi potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.". Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i direktorica ZET-a Ljuba Žgela. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 56 milijuna kuna, od čega ukupna bespovratna iznose više od 44,5 milijuna kuna.

Ovaj ugovor je drugi po redu u okviru kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje bespovratna sredstva za nabavku novih autobusa Gradu Zagrebu, odnosno ZET-u. Godine 2017. nabavljeno je 15 autobusa koji danas voze po gradu, a na njima je oznaka strukturnih fondova.

-Kada se napravi sinergija onda se naprave dobre stvari. Ovo je samo jedan od projekata s Vladom RH, a slijedi nam i povezivanje zračne luke Franjo Tuđman s centrom grada tramvajskom linijom- rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Svi potpisnici Ugovora izrazili su nadu kako će ovaj projekt doprinijeti da se u budućnosti što više građana počne koristiti javnim prijevozom.

-Ovo je još jedan poticaj Gradu Zagrebu za što kvalitetniji javni prijevoz u gradu. Autobusi su nam potrebni, a vozit će samo na području grada Zagreba, s obzirom na ugovor koji ZET ima s gradom- rekla je direktorica ZET-a, Ljuba Žgela.

Isporuka 29 novih autobusa očekuje se do kraja ove godine, a vozni park ZET-a s novim vozilima brojat će ukupno 439 autobusa.

Objavljeno u Grad Zagreb

Kako javlja N1 U ZET-ovim autobusima i tramvajima od prvog dana sljedećeg mjeseca ponovno će se moći kupiti vozne karte po nižim cijenama. Trenutno je dostupna samo ona od 15 kuna.

Kod vozača će se od veljače moći kupiti karte po cijeni od šest i deset kuna, a one najjeftinije, od četiri kune, i dalje će biti moguće kupiti samo na kioscima.

-Karte se trenutačno izrađuju jer će biti drukčije od ovih koje se mogu kupiti izvan vozila i na njima će pisati “kupljena kod vozača- kaže predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET, Anto Jelić.

Više pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, simbolično je jutros vožnjom autobusom pustio u promet produženu autobusnu liniju 276 Kvaternikov trg – Dumovec.

-Ostalo nam je još da uvedemo autobusnu liniju od Donjeg Dumovca do Ivera, odnosno Sesvetskog Kraljevca, što ćemo napraviti u roku tjedan dana- rekao je gradonačelnik Bandić objasnivši kako je puštanje ove autobusne linije na tragu one politike da javni prijevoz bude svima jednako dostupan.

Branko Frančević, predsjednik Mjesnog odbora Dumovec zahvalio je sugrađanima na strpljenju, rekavši da se ovime zaokružuje jedan krug povezanosti i mobilnosti ljudi do grada i natrag.
-Za koji dan ovo okretište povezat će se novom autobusnom linijom s okretištem u Sesvetskom Kraljevcu, tako da će stanovnici ovog djela Dumovca biti povezani s Kvaternikovim trgom i Sesvetskim Kraljevcem, što znači brži dolazak do radnih mjesta, a djeci će olakšati dolazak do svojih škola- kazao je Frančević.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 15

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti