01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Rekonstrukcija ulica
Srijeda, 10 Listopad 2018 08:35

Pešćenka na korak do otvorenja

Iako je vikend za nama protjecao u znaku prazničkog raspoloženja, subota je bila itekako radna na gradilištu Pešćenke. Vrijedni radnici izvodili su radove asfaltiranja pješačkih staza te planiranja zemljišta uz iste, izradu šahtova, te pripremu kolničkog traka za asfaltiranje.

Završno asfaltiranje započelo je jučer poslije podne, čime bi radovi na ulici trebali biti i završeni kroz koji dani, čime će ova ulica postati bistranskom ljepoticom.

Sredstva za rekonstrukciju Pešćenke osigurana su iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.godine, za što je Općina Bistra iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj povukla maksimalni iznos od 4,4 milijuna kuna.

Objavljeno u Bistra

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je sa suradnicima, Ulice Jakova Gotovca i Zinke Kunc te Trg Lovre Matačića u Sesvetama nakon završenih radova na sanaciji.

Na Trgu Lovre Matačića, od 13. lipnja kada su započeli radovi su uređene staze, stepenice, rampe i terase, izmijenjena je postojeća rasvjeta s led rasvjetom, a park je i hortikulturno uređen. Ukupna investicija vrijedna je 1,4 milijuna kuna.

U okviru radova u Ulicama Jakova Gotovca i Zinke Kunc, obnovljeni su kolnici, postavljeni betonski rubnjaci, poklopci revizionih okana, slivničke rešetke te je iscrtana horizontalna signalizacija. Ukupna investicija za obje ulice bila je 550 tisuća kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Ispred Kamenitih vrata u Kamenitoj ulici postavljene su nove kamene kocke. Njihovim postavljanjem radovi na uređenju Kamenite ulice ušli su u završnu fazu.

Između ostalog radovi koji su započeli 16. srpnja obuhvaćali su i rekonstrukciju prometnih i pješačkih površina s oborinskom odvodnjom te rekonstrukciju svih instalacija, javnog kanala odvodnje, vodoopskrbnog cjevovoda, niskotlačnog plinovoda, elektro-energetskih instalacija te elektroničku komunikacijsku infrastrukturu.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 20 Rujan 2018 18:54

Rekonstrukcija Dvorske ulice ide prema planu

Proteklog tjedna započeli su radovi na rekonstrukciji Dvorske ulice u Jakovlju. Realizaciji ovog projekta općinsko vodstvo na čelu s načelnicom Sanjom Borovec pristupilo je iz razloga poboljšanja temeljne usluge za ruralno stanovništvo kojim će se povećati komunalni standard lokalnog stanovništva i poticati daljnja ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području Općine Jakovlje.

Projekt je proveden uz financijski doprinos Zagrebačke županije, Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu i proračunskih sredstava Općine, a zadovoljstvo dinamikom radova izrazila je i načelnica Sanja Borovec koja je obišla gradilište. 

 

Objavljeno u Jakovlje

Gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet rekonstruirano križanje Ulice Jordanovac i Lašćinske ceste te Ulicu Savezne republike Njemačke u Novom Zagrebu.

Postojeće T – raskrižje na kojem se glavni prometni tokovi kreću u smjeru jug-sjever i obrnuto, rekonstruirano je na način da je izveden kružni tok, a zbog priključka slivnika za odvodnju oborinskih voda s prometnih površina na javni kanal, u okviru radova su izgrađena četiri nova armirano-betonska reviziona okna na postojećem kanalu. U zoni obuhvata radova rekonstruirana su i dva autobusna stajališta te javna rasvjeta, a potez je i hortikulturno uređen. Cjelokupna investicija vrijedna je oko 1,2 milijuna kuna bez PDV-a.

-Evo nas ovdje u Ulici Savezne Republike Njemačke gdje je obnovljen zapadni kolnik. U ponedjeljak ćemo završiti 97 posto započetih radova na prometnicama i tramvajskim prugama u gradu- rekao je gradonačelnik Bandić, napomenuvši da će se još odvijati radovi od Hebrangove do Masarykove, u Preradovićevoj ulici i na Radničkoj cesti, te još godinu i pol na rotoru Remetinec.

-Radovi na sanaciji Ulice SR Njemačke u dužini od 900 metara započeli su 27. kolovoza- rekao je predstavnik Zagrebačkih cesta, dodavši da su nakon skidanja starog asfalta postavljena dva sloja novog asfalta, poklopci revizionih okana i slivničke rešetke te je iscrtana horizontalna signalizacija.

Objavljeno u Grad Zagreb
Ponedjeljak, 13 Kolovoz 2018 10:23

Savska cesta u novom ruhu

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu voditelja podružnice Zagrebačkih cesta, Ante Todorića obišao je jučer dovršene radove na Savskoj cesti, koja je presvučena novim slojem asfalta, a na novo je uređena i horizontalna signalizacija.

Radovi na Savskoj cesti odvijali su se na potezu od Ciboninog tornja do križanja s Vukovarskom, zbog čega je promet ovim dijelom grada bio nešto otežan.

 Ukupna vrijednost izvedenih radova na dionici od 500 metara bila je 800 tisuća kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

-Ovako će sada, pa do 5. rujna biti stalno. Hodat ćemo po gradu i otvarati prometnica koje se obnavljaju- kazao je gradonačelnik Milan Bandić na jutrošnjem otvorenje rekonstruirane Ulice Mladosti – I. odvojak u Buzinu.

Radovi na sanaciji i proširenju započeli su 31. srpnja, a ovim činom sve prometnice u naselju su obnovljenje.

-Sanacijom ove prometnice zaokružili smo priču obnove prometnica u naselju i zbog toga smo zadovoljni- rekao je predsjednik Mjesnog odbora Buzin Mario Kranjčina te dodao da je ova ulica vrlo frekventna i da se njezinim proširenjem omogućila bolja prohodnost kroz naselje.

U okviru radova asfaltirano je 700 metara kolnika širine pet metara, zamijenjeni su poklopci i uređene bankine, a vrijednost radova iznosila je oko 600 tisuća kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros, sa suradnicima, Ulicu Bijenik u kojoj su završeni radovi na sanaciji kolnika.

-Sanirali smo 2,5 kilometra Ulice Bijenik i to je nešto što treba pokazali- rekao je gradonačelnik, naglasivši da je utrošeno nešto preko 3 milijuna kuna.

-Ove godine ćemo, nagradu Grada Zagreba dati djelatnicima Zagrebačkih cesta koji cijelo ljeto rade u iznimno teškim uvjetima na visokim temperaturama- dodao je gradonačelnik.

Radovi u ovoj ulici započeli 15. su srpnja, a obuhvaćali su skidanje starog asfalta, stavljanje dva sloja novog asfalta, postavljanje poklopaca revizionih okana, koji su ujedno i gumirani, postavljene su i slivničke rešetke, vodovodne i plinske škrinjice, te iscrtana horizontalna signalizacija.

Objavljeno u Grad Zagreb

Ulica Pešćenka uskoro će zabljesnuti novim izgledom, zahvaljujući projektu Rekonstrukcije nerazvrstane ceste Pešćenka, financiranom iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.godine. Za uređenje Pešćenke iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osigurana su potrebna sredstva, u maksimalno odobrenom iznosu potpore od 4,4 milijuna kuna.

Ovim projektom osim same rekonstrukcije ceste te izgradnje pješačkih staza, obuhvaćena je i rekonstrukcija dvaju mostova na tamošnjim potocima.

Objavljeno u Bistra
Ponedjeljak, 23 Srpanj 2018 10:29

Završeni radovi na Remetinečkoj cesti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros Remetinečku cestu na križanju s Ulicom Ive Robića gdje su završeni radovi na sanaciji kolnika.

-Obnovili smo dio Remetinečke ceste u dužini 400 metara od Robićeve ulice pa do Nove TV, a preostalih 700 metara napravit ćemo u sklopu radova na samom rotoru- rekao je gradonačelnik Bandić.

Zahvalivši svim sugrađanima i stanovnicima Remetinečke na razumijevanju zbog izvođenja radova, pomoćnik direktora za tehničke poslove Zagrebačkih cesta Josip Turković istaknuo je da su radovi obuhvati frezanje starog i ugradnju dva nova sloja asfalta, te su zamijenjene sve slivničke rešetke kao i kanalski poklopci.

-Obnovljena je i horizontalna signalizacija te postavljena vertikalna, a ukupna vrijednost radova iznosi 800 tisuća kuna- dodao je Turković.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti