fbpx

Četvrtak, 10 Siječanj 2019 14:32

Vrbovec i okolne općine potpisali ugovor za sufinanciranje rada T2 tima hitne pomoći

Napisao/la Redakcija
Vrbovec i okolne općine potpisali ugovor za sufinanciranje rada T2 tima hitne pomoći Zagrebačka županija

Načelnice Gradeca Ljubica Ambrušec i Rakovca Brankica Benc, načelnici Farkaševca Dražen Draganić i Preseke Nikola Kožar, pročelnik jedinstvenog Upravnog odjela Općine Dubrava Stjepan Požgaj i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju T2 tima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u 2019. godini.

U timu su medicinska sestra i vozač, a radit će, tijekom noćnoga dežurstva, u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Vrbovcu. Ova ispostava ima i 5 T1 timova koje financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Potpisnici ugovora obvezali su se financirati rad T2 tima u ukupnom godišnjem iznosu od 200 tisuća kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati 52,1 posto ovoga iznosa, a ostatak, razmjerno broju stanovnika, otpada na pet okolnih općina. 

-Ovo je dokaz da smo, kada su u pitanju važne stvari za naše građane, jedinstveni. Povećali smo šanse da građani hitnu pomoć dobiju na vrijeme- komentirao je gradonačelnik Denis Kralj.

Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, rekao je da je svaka kuna izuzetno važna za funkcioniranje Zavoda te da na području Vrbovca, iz godine u godinu, raste broj intervencija hitne medicinske pomoći, ali i sanitetskog prijevoza.

Grad Vrbovec i okolne općine rad T2 tima hitne medicinske pomoći sufinanciraju od polovice 2016. godine.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti