01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Odvojeno prikupljanje otpada

Načelnik Općine Križ Marko Magdić potpisat će s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. takvu odluku donijeli su vijećnici na jučer održanoj trinaestoj sjednici Općinskog vijeća.

Za područje Općine Križ predviđena je nabavka 4 350 spremnika, od čega za prikupljanje papira stiže 1 910 spremnika, isto toliko spremnika stiže i za plastiku. Također, nabavit će se i 486 kompostera te 44 spremnika za biootpad.

Vrijednost projekta je 832 tisuće kuna (bez PDV-a), od čega će Fond financirati 85 posto, dok preostali dio u iznosu od 15 posto što iznosi 150 tisuća kuna pokriva općina.

Objavljeno u Križ

Grada Sveta Nedelja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali su ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada ukupne vrijednosti nešto veće od milijun kuna. Nabava spremnika sufinancirat će se iz OPKK-a u visini do 85 posto prihvatljivih troškova, a preostala sredstva u visini do 15 posto osigurat će Grad Sveta Nedelja.

Svetoj Nedelji odobreno je 2 460 vrtnih kompostera za odvojeno sakupljanje biootpada u kućanstvu, 5 spremnika za papir, 5 spremnika za staklo te 20 spremnika za tekstil.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Na prošlotjednoj 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada vijećnici su jednoglasno prihvatili zaključak o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada s Fondom za zaštitu okoliša, Planira se nabaviti 3 710 kanti za papir te isto toliko za plastiku, te 290 kompostera.

-Građani već sada mogu birati žele li kompostirati u vlastitoj režiji ili putem naših kompostera. Upravo o tome i ovisi broj kompostera koji dolaze. Također, nabavit će se i kante za biootpad, jer se pokazalo da mali broj građani hoće ući u sustav organiziranog sakupljanja biootpada od vrata do vrata- ispričala je direktorica Ivakopa, Sanja Radošević

Vrijednost svih spremnika je 1,8 milijuna kuna, od toga EU osigurava 85 posto sredstava, dok Ivanić- Grad treba osigurati preostali dio sredstava. 

-Sustav odvojenog prikupljanja otpada u našem gradu funkcionira više od tri godine te je bio organiziran putem vreća u koje se prikupljao, papir, plastika i mješoviti otpad. Isto tako, već smo podijelili i određeni broj kompostera. Ovo je naš sljedeći iskorak prema naprijed, jer dolaskom kanti poboljšat će se naša usluga prema građanstvu- kazao je gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš.

Također, vijećnici su na posljednjoj sjednici uoči ljetne stanke većinom glasova usvojili pete izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja UPU-4 za područje Ivanić-Grada, Donjeg Šarampova i Jalševca Breškog. Kako je izvijestila privremena pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Tihana Vuković Počuh ovaj urbanistički plan usklađen je sa svim potrebama razvoja grada.

Osim toga, vijećnici su većinom glasova prihvatili ponudu tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, koja će u Gospodarskoj zoni u Ivanić-Gradu kupiti parcelu od 4 200 metara kvadratnih.

Objavljeno u Ivanić-Grad

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti