fbpx
01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Komunalni radovi

Započeli su radovi na izgradnji nogostupa u Gradečkoj i Selskoj ulici, gdje je planirana izgradnja nogostupa s jedne strane u punoj dužini ulica.

Vrijednost projekta je 3 milijuna i 700 tisuća kuna. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osiguralo je 405 tisuća kuna, Ministarstvo regionalnoga razvoja 100 tisuća kuna i Zagrebačka županija 200 tisuća kuna, dok je ostatak sredstava osiguran u gradskom proračunu.

Izvođač radova je Zagorje gradnja, a završetak radova planiran je u proljeće 2019. godine.

Objavljeno u Vrbovec

U Zagrebačkoj ulici, na parkiralištu ispred zgrade trgovačkog društva Poduzetnička zona Križ d.o.o. započeli su radovi na uređenju parkirališta. Radovima će se obuhvatiti kompletna obnova parkirališta, koja uključuje zamjenu postojećeg asfaltnog sloja novim asfaltom, te uređenje pristupne rampe za invalide.

Općina Križ s Ministarstvom hrvatskih branitelja je potpisala ugovor o sufinanciranju projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, kojim je Ministarstvo osiguralo 30 tisuća kuna za projekt izgradnje pristupne rampe s dva parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 120 tisuća kuna, a predvidivi rok završetka radova je 31. prosinca, koji može biti produljen ovisno o vremenskim uvjetima.

Inače, ovo je od 2015. godine kada je realiziran prvi takav projekt u Općini Križ, a riječ je o pristupnoj rampi sagrađenoj kod Doma kulture Josip Badalić u Križu, sada treći projekt kojim se rješava pitanje pristupa značajnim objektima u Općini Križ, ne samo osobama s invaliditetom već i teško pokretnim, starijim osobama i majkama s djecom u kolicima.

Objavljeno u Križ

Uz Društveni dom u Kerestincu završili su radovi uređenja Rimskog trga. Radovi su obuhvatili izvedbu pješačke površine, izvedbu manje kapelice u koju je premješten križ koji se nalazio na raskrižju, postavu klupa i koševa za smeće te stalaka za bicikle.

-U planu je uređenje novonastalih zelenih površina sadnjom prikladnog zelenila. Pomicanjem križa u novu kapelicu omogućit će se i planirano proširenje raskrižja kojim će se ostvariti lakše skretanje vozila iz smjera Kerestinca prema Svetoj Nedelji- poručio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Na zelenoj površini uz Župnu crkvu Uzvišenja svetog Križa, izvedeni su radovi na obnovi dječjeg igrališta, na kojem su postavljena nova igrala za djecu i pripadajuća antistresna podloga.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Nakon sanacije krovišta, uređeno je i pročelje Doma kulture u Jastrebarskom. Naime, uređena je i obnovljena fasada te noseći stupovi. Ovu vrijednu investiciju zajednički su osigurali Grad Jastrebarsko, Ministarstvo kulture i Centar za kulturu Jastrebarsko.

-Hvala investitorima, ali i izvođačima radova na suradnji i izvedbi dogovorenih radova- poručila je ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.

Objavljeno u Jastrebarsko
Četvrtak, 15 Studeni 2018 11:48

Uređuje se igralište kod Bogumilca

U tijeku su radovi na izgradnji školskog sportskog igrališta kod OŠ Bogumila Tonija. Riječ je o izgradnji rukometnog igrališta na mjestu gdje je do sada bilo dotrajalo odbojkaško igralište.

Novo rukometno igralište poslužit će za realizaciju nastave tjelesne i zdravstvene kulture kroz ostvarenje uvjeta za redovito i kvalitetno obavljanje odgojno obrazovnih funkcija svih učenika škole te za sportsku rekreaciju građana.

Radove izvodi trgovačko društvo Komunalac d.o.o., a dio su ulaganja u izgradnju i održavanje objekata osnovnog školstva.

Objavljeno u Samobor

Započela je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u ulici Antuna Gustava Matoša u Ivanić-Gradu, gdje su radove obišli gradonačelnik Javor Bojan Leš i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten. Osim izrade nove vodovodne i kanalizacijske mreže radovi uključuju rekonstrukciju prometnice u širini od 5,5 metara te izradu pješačke staze i javne rasvjete. Ukupna vrijednost investicije je oko 3,6 milijuna kuna, od čega 70 posto financira Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, dok je ostatak sredstava osigurao Ivanić-Grad.

-Ono što će ostati nakon toga je uređenje nogostupa i javan rasvjete. Što se tiče prvog dijela, planirani rok završetka radova je do svibnja sljedeće godine, dok bi se ovisno o sredstvima nogostup i javna rasvjeta završili na jesen 2019. ili u proljeće 2020. godine- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten istaknuo je kako su ovi radovi nastavak izgradnje vodoopskrbne mreže i kanalizacijske mreže na području grada, koji nisu obuhvaćeni Aglomeracijom.

Po završetku radova u Matoševoj, radovi se nastavljaju rekonstrukcijom Šarampovske i Cvjetne ulice. 

 

 

Objavljeno u Ivanić-Grad

Ovih dana završili su radovi na izgradnji nogostupa u naseljima Obedišće Ježevsko i Rugvica, a uskoro bi nogostupe trebali dobiti Ježevo i Sop. Ukupna vrijednost radova iznosi 1.790.000,00 kuna, a radove je obišao i načelnik Mato Čičak, koji nije krio zadovoljstvo što se i dalje ulaže u podizanje komunalnog standarda, kako bi se sva naselja ravnomjerno razvijala.

-To nam je jako bitno zbog naših osnovnoškolaca i djece na našoj općini, a s tom praksom nastavit ćemo i u buduće, jer to nama je sada jedan od glavnih prioriteta- kaže načelnik Mato Čičak, koji je obišao i Lovački dom i Ježevu kojim se koristi LD Strijelac 2000, gdje je asfaltiran cijeli plato, čime je cijeli kompleks poprimio još ljepši izgled.

Osim što se radi na uređenju nogostupa po naseljima, sve su intenzivniji i radovi na reciklažnom dvorištu, gdje su završili zemljani radovi. Dinamika radova je zadovoljavajuća, pa bi tako Rugvica u sljedećih nekoliko mjeseci trebala dobiti prvo reciklažno dvorište.

Objavljeno u Rugvica
Četvrtak, 11 Listopad 2018 08:30

Plavljenja u Rudama više ne bi trebalo biti

Napokon su započeli radovi na regulaciji vodotoka Rudarska Gradna u Rudama, čime bi se trebao riješiti problem plavljenja za vrijeme velikih padalina. Investitor radova su Hrvatske vode.

Navedene radove izvodi Vodoprivreda Zagreb prema tehničkom rješenju tvrtke Geokon-Zagreb, dok stručni nadzor vrši tvrka Promacon d.o.o. iz Bjelovara.

Objavljeno u Samobor

U Ulici dr. Franje Tuđmana, od križanja sa silaska s autoceste do rotora ispred naselja Hoto ville, u tijeku su radovi na izvedbi nogostupa i biciklističke staze s obje strane ceste, rekonstrukciji i postavi novog asfaltnog kolnika, kao i radovi na izmjeni rasvjete koja će biti zamijenjena novom LED rasvjetom. Vrijednost investicije iznosi 3,3 milijuna kuna plus PDV, a završetak istih je predviđen za kraj rujna.

Budući da je Ulica dr. Franje Tuđmana jedna od najprometnijih prometnica na području Svete Nedelje, iz Gradske uprave pozivaju sve na razumijevanje ako dođe do manjih zastoja u prometu.

Nogostup i biciklistička staza u drugom dijelu izvedbe radova izvest će se sve do rotora ispod Crkve, a semafor na križanju s dolaskom s autoceste zamijenit će brzi rotor.

-Vjerujem kako će time Ulica dr. Franje Tuđmana postati jedna od najuređenijih prometnica u našem gradu, a svakako će svojom funkcionalnošću pridonijeti smanjenju prometnih gužvi koje ju trenutno opterećuju- istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Subota, 23 Lipanj 2018 19:50

Radno u Školskoj ulici i Ulici Siget

Najznačajniji građevinski radovi na području Svete Nedelje trenutno se izvode u Školskoj ulici u Strmcu te u Novakima u Ulici Siget koja se temeljito rekonstruira. Kako napreduju radovi na ovim gradilištima gdje je ukupna investicija veća od 4 milijuna kuna obišao je i gradonačelnik Dario Zurovec.

U Školskoj ulici u Strmcu trenutno su u tijeku radovi na nogostupu, izradi parkirališnih mjesta, oborinskoj odvodnji te rekonstrukciji kolnika u duljini od 390 metara. Vrijednost cjelokupne investicije je 2 880 000,00 kuna. Završetak radova predviđen je za kraj kolovoza kako bi svetonedeljske školarce početkom nove školske godine dočekao novi i sigurniji prilaz školi.

U Ulici Siget izvode se radovi na obostranom nogostupu, oborinskoj odvodnji te autobusnom ugibalištu. Vrijednost radova je 1 266 000,00 kuna, a završetak istih predviđen je za kraj kolovoza.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Stranica 1 od 4

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti