fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Građevinski radovi
Nedjelja, 28 Listopad 2018 18:40

FOTO: Veliki radovi na groblju u Sobočanima

Trenutno najveće gradilište na području Općine Kloštar Ivanić je ono u Sobočanima gdje su u tijeku radovi na mjesnom groblju, gdje se uređuje kompletna ograda oko groblja, proširuje cesta radi olakšavanja parkiranja. Riječ je o prvoj fazi radova koja trenutno iznosi 370 tisuća kuna, od čega je 168 tisuća kuna osigurano od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Za drugu fazu radova u planu je izgradnja mrtvačnice.

-Mi smo se nadali kako ćemo sve uspjeti napraviti do blagdana Svih svetih, no zbog izrade ograde koja mora odstajati određeno vrijeme, radovi će biti gotovi s 1. prosincom. Ostala je još nešto malo radova oko asfaltiranja pristupne ceste prema novom dijelu groblja gdje će doći mrtvačnica, te samog pojasa uz staru cestu. To će se kroz naredne dane odraditi- ispričao nam je zamjenik općinskog načelnika Branko Šafran s kojim smo i obišli spomenute radove.

Također, Šafran je tom prilikom istaknuo kako se u dogledno vrijeme planira i asfaltiranje određenih cesta na području općine; to su ulica u Poljanskom Bregu i Trgovčev Breg, te u ulica u Bešlincu. 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno u Kloštar Ivanić
Utorak, 23 Listopad 2018 13:31

Dom kulture Milke Trnine dobiva novi pod

Nakon ugradnje nove stolarije, fasade i krovišta na Domu kulture Milke Trnine u Vezišću, na red je došla i sanacija podova. Ovih su dana započeli i radovi uređenja podova sale te pred ulaza i ulaznog trijema vrijedni oko 65 tisuća kuna.

Radovi uključuju pripremu podova, odnosno skidanje starih podova, izravnanje, izolaciju, izradu cementne glazure i postavljanje keramike. Ukupno će se popločiti oko 200 m2 poda, a radovi bi trebali biti privedeni kraju do početka prosinca ove godine.

Objavljeno u Križ

Prošlog ljeta na društvenomu domu u Novoj Kapeli izmijenjeno je krovište, dok su ovih dana postavljene nove skele, jer započeli su radovi na izmjeni stolarije i postavljanju nove fasade, čime će dom biti u potpunosti energetski obnovljen. Vrijednost investicije je 625 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo 250 tisuća kuna, dok je ostatak u svome proračunu osigurala Općina Dubrava, koja bi ta sredstva mogla i povratiti na novom natječaju Ministarstva.

Zajedničkom sinergijom na svim razinama, jer radove na krovištu u iznosu od 207 tisuća kuna financirala je Zagrebačka županija, dok ovogodišnje financiraju Ministarstvo i Općina Dubrava, mještani Nove Kapele, dobit će funkcionalan društveni dom, koji će im služiti za brojna društvena događanja.

-Nema stajanja, obećali smo stvaranje boljih i kvalitetnijih uvjeta u svim našim sredinama. Svakim danom idemo prema tome što se i vidi- kratko će načelnik Tomislav Okroša. 

 

 

Objavljeno u Dubrava

Proteklih dana završili su radovi na rekonstrukciji Ulice dr. Franje Tuđmana. Tom je prilikom ulica presvučena novim slojem asfalta, a uređeni su nogostupi i biciklističke staze s obje strane ceste, kao i radovi na izvedbi oborinske kanalizacije. Također, na tom dijelu ulice uvedena je i nova LED rasvjeta, kao i uređen okoliš, koji se u budućnosti planira hortikulturno urediti.

Isto tako završili su i radovi na dosadašnjem makadamskom parkiralištu uz novi dio Svetonedeljskog groblja, gdje je uređeno 89 parkirnih mjesta s pristupnom prometnicom i pripadajućim nogostupima.

-U pripremi je i izvedba nove LED javne rasvjete koja će biti postavljena do kraja tekuće godine- poručio je gradonačelnik Dario Zurovec.

Završetkom ovih radova, sve su aktivnosti prebačene u Bestovje, gdje su u tijeku radovi na postavljanju manjeg dječjeg igrališta, gdje će uz postavljanje dječjih sprava i klupa, biti uređena i pješačka staza.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Četvrtak, 04 Listopad 2018 14:45

FOTO: Centar Križa poprima nove konture

Načelnik Općine Križ obišao je radove u centru Križa gdje je u tijeku uređenje nogostupa kroz Zagrebačku ulicu. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 400 tisuća kuna, za što je Općina od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila sufinanciranje u iznosu od 100 tisuća kuna.

Ovi radovi predviđaju demontažu postojećeg sloja asfalta te postavljanje novih granitnih kocki, kao i nove javne rasvjete.

-Riječ je o 1350 kvadrata nogostupa odnosno preko 600 metara- otkrio nam je načelnik Magdić, najavivši tom prilikom i skorašnji početak radova na parkiralištu kod zgrade trgovačkog društva Poduzetnička zona Križ d.o.o., gdje će se tom prilikom ugraditi i invalidska rampa.

Također, u tijeku su i radovi na izmjeni krovišta na Domu kulture Josip Badalić. Ova investicija vrijedna je 840 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo kulture osiguralo 300 tisuća kuna. Ovim radovima zaokružit će se vanjski radovi, čime bi se Općina okrenula prema traženju izvora financiranja kako bi se Dom kulture uredio i iznutra.

Objavljeno u Križ

Grad Sveti Ivan Zelina i ove godine nastavlja s ulaganjem u razvoj infrastrukture na području grada i okolnih naselja. Nakon što je prošle godine izgrađena mrtvačnica u Nespešu, ovih su dana završeni radovi na uređenju okoliša oko mrtvačnice, asfaltirana je cesta ispred mrtvačnice i kompletno je uređeno parkiralište pored groblja.

Ovim radovima, osiguran je i uređen prilaz prema mrtvačnici, kao i parkirana mjesta u neposrednoj blizini groblja.

Objavljeno u Sveti Ivan Zelina

Zaprešićka Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. započela je s radovima izgradnje sustava javne odvodnje u Ulici Lusci u Pojatnu. Prethodno je završena izgradnja vodovoda, a ono što predstoji, radovi su na izgradnji oborinske odvodnje i sustava DTK te same prometnice s obostranim nogostupom i javnom rasvjetom.

Riječ je o projektu za koji su Gradu Zaprešiću dodijeljena bespovratna sredstva u sto postotnom iznosu od 6,1 milijun kuna, kroz Program ruralnog razvoja RH, mjeru 7.2.2. - Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, kojom se financiraju projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije, u naseljima s najviše 5 000 stanovnika. U Zaprešiću se ova potpora odnosi na gradnju ceste u poslovnoj zoni Pojatno, Ulice Lusci, u duljini 730 metara, a po dovršetku izgradnje iste, planira se i izgradnja nogostupa u Zagrebačkoj ulici, od Ulice Matije Gupca do novoizgrađene ceste.

Cilj je ove mjere poboljšanje infrastrukture ruralnih dijelova, što je vrlo značajno za razvoj manjih naselja, pa se tako provedbom ovog projekta očekuje aktivacija gospodarske zone, koja je proizvodno poslovne namjene, a gdje već postoji i iskazan interes za gradnju.

Objavljeno u Zaprešić
Utorak, 14 Kolovoz 2018 19:15

VIDEO: Radovi na obnovi Kamenitih vrata

Prije gotovo mjesec dana započeli su radovi na rekonstrukciji dijela Kamenite ulice od sjevernog portala Kamenitih vrata, uključujući prolaz kroz Kamenita vrata, do križanja s Opatičkom.

Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju prometnih i pješačkih površina s oborinskom odvodnjom te rekonstrukciju svih instalacija, javnog kanala odvodnje, vodoopskrbnog cjevovoda, niskotlačnog plinovoda, elektro-energetskih instalacija i elektroničku komunikacijsku infrastrukturu.

Kako napreduju radovi pogledajte u VIDEU.

Objavljeno u Grad Zagreb

Bez obzira na velike vrućine, radovi na širem području Svete Nedelje napreduju planiranom dinamikom. Najintenzivnije se radi na rekonstrukciji Ulici dr. Franje Tuđmana, Školske ulice u Strmcu te na uređenju parkirališta uz novi dio groblja.

Najveće gradilište je ono u Ulici dr. Franje Tuđmana, gdje su u tijeku radovi na izvedbi nogostupa i biciklističke staze s obje strane ceste, rekonstrukciji i postavi novog asfaltnog kolnika, kao i radovi na izmjeni rasvjete odnosno postavljanju nove LED rasvjete. 

-Na prvom djelu kod benzinske pumpe do skretanja za Ljubljansku ulicu izvedena je oborinska kanalizacija, betonski parapet, nogostup i zelena površina. U sljedeća tri tjedna u planu je dovršetak dotičnog dijela ulice nakon čega se nastavlja s izvođenjem radova na preostalom dijelu ulice do rotora kod Hoto Vila- kazao je gradonačelnik Dario Zurovec.

Završetak radova u Školskoj ulici do 24. kolovoza

Radovi u Školskoj ulici u odmakloj su fazi, te se završetak kompletne rekonstrukcije ulice očekuje 24. kolovoza. Uz završne radove asfaltiranja, previđena je i izvedba kolnika u cijeloj duljini ulice, a također radi se i na postavljanju javne rasvjete.

31. kolovoza završetak radova na parkiralištu uz novi dio groblja

Osim radova na rekonstrukciji ovih ulica, radi se i na novom parkiralištu uz novi dio groblja, gdje su u tijeku radovi na završetku postavljanju betonskih cestovnih rubnjaka i betonskih opločnika na novim parkirališnim mjestima. Kompletni radovi trebali bi završiti do 31. kolovoza.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Započeli su izvanredni radovi kod Zapadnog kolodvora u Fonovoj i Hanuševoj ulici radi kojeg je preusmjeren uobičajeni promet automobila. Stare i poznate kocke na toj relaciji zamijeniti će običan asfalt.

Radovi će potrajati do 31. kolovoza, kada će promet spomenutim ulicama ponovno biti omogućen.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti