fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Komunalni radovi

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je obišao novoobnovljenu Ulicu Kozjak, od Barutanskog jarka do Ulice Rebar. Na tom dijelu ulice prethodnih dana obavljeni su radovi skidanja starog i postavljanje novog asfalta, ugradnja poklopaca komunalnih instalacija, podizanje slivnika i iscrtavanje horizontalne signalizacije, čime je prometovanje ulicom podignuto na viši i sigurniju razinu.

-Dižemo prometne standarde u bilo kojem dijelu grada gdje mjesni odbori i građani ukazuju na problem, a tako će biti i ubuduće- rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Bandić. 

 

Objavljeno u Grad Zagreb
Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 12:25

Ribnica dobila novo autobusno stajalište

Završeni su radovi na izgradnji autobusnih stajališta u Ulici domovinske zahvalnosti u naselju Ribnica, na glavnoj prometnici koja povezuje Veliku Goricu i Posavinu. Dosadašnja autobusna stajališta nalazila su se u oštrom, nepreglednom zavoju i kao takva predstavljala opasnost za sve sudionike u prometu, posebno za školsku djecu.

Završetkom radova na uređenju novih autobusnih stajališta značajno je povećan stupanj sigurnosti prometa, a korisnici javnog prijevoza dobili su propisno uređena autobusna stajališta. Radove koji su iznosili oko 300 tisuća kuna izveli su djelatnici tvrtke VG Komunalac.

Iz Grada najavljuju kako se uređenje autobusnih stajališta nastavlja i dalje.

Objavljeno u Velika Gorica
Petak, 22 Veljača 2019 12:17

Osječka ulica dobiva novu šetnicu

Na području Dugog Sela u tijeku su radovi na izgradnji šetnice uz Osječku ulicu koja se proteže od parka za pse do ulice Vladimira Nazora. Vrijednost radova je gotovo 120 tisuća kuna, a svi bi radovi trebali završiti u 60 kalendarskih dana.

Želja Grada je da se šetnica u budućnosti produži do Ulice Tina Ujevića.

Objavljeno u Dugo Selo

Gradonačelnik Dario Zurovec obišao je danas radove na Svetonedeljskom bregu započelo se s izgradnjom produžetka vodoopskrbnog cjevovoda. Uz vodoopskrbni cjevovod u dužini od 370 metara izgradit će se i precrpna stanica.

-Riječ je o ključnom objektu koji će osigurati povećanje tlaka u dijelu postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda te omogućiti daljnju izgradnju, a konačno i kvalitetniju opskrbu pitkom vodom u navedenom djelu naselja- istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec po obilasku gradilišta.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Nedjelja, 17 Veljača 2019 18:28

Obnavlja se Zagorkina ulica u Orešju

U Zagorkinoj ulici u Orešju u tijeku su radovi, kojima će se izgraditi nogostup, rekonstruirati kolnik te izgraditi sustav za odvodnju oborinskih voda. Realizacija ovog projekta značajna je zbog toga što će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu.

-Zahvaljujem se posebno predsjednici Mjesnog odbora Orešje Andrijani Iviček na sudjelovanju u realizaciji obnove ove ulice- poručio je gradonačelnik Svete Nedjelje Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Započeli su radovi na izgradnji nogostupa u Gradečkoj i Selskoj ulici, gdje je planirana izgradnja nogostupa s jedne strane u punoj dužini ulica.

Vrijednost projekta je 3 milijuna i 700 tisuća kuna. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osiguralo je 405 tisuća kuna, Ministarstvo regionalnoga razvoja 100 tisuća kuna i Zagrebačka županija 200 tisuća kuna, dok je ostatak sredstava osiguran u gradskom proračunu.

Izvođač radova je Zagorje gradnja, a završetak radova planiran je u proljeće 2019. godine.

Objavljeno u Vrbovec

U Zagrebačkoj ulici, na parkiralištu ispred zgrade trgovačkog društva Poduzetnička zona Križ d.o.o. započeli su radovi na uređenju parkirališta. Radovima će se obuhvatiti kompletna obnova parkirališta, koja uključuje zamjenu postojećeg asfaltnog sloja novim asfaltom, te uređenje pristupne rampe za invalide.

Općina Križ s Ministarstvom hrvatskih branitelja je potpisala ugovor o sufinanciranju projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, kojim je Ministarstvo osiguralo 30 tisuća kuna za projekt izgradnje pristupne rampe s dva parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 120 tisuća kuna, a predvidivi rok završetka radova je 31. prosinca, koji može biti produljen ovisno o vremenskim uvjetima.

Inače, ovo je od 2015. godine kada je realiziran prvi takav projekt u Općini Križ, a riječ je o pristupnoj rampi sagrađenoj kod Doma kulture Josip Badalić u Križu, sada treći projekt kojim se rješava pitanje pristupa značajnim objektima u Općini Križ, ne samo osobama s invaliditetom već i teško pokretnim, starijim osobama i majkama s djecom u kolicima.

Objavljeno u Križ

Uz Društveni dom u Kerestincu završili su radovi uređenja Rimskog trga. Radovi su obuhvatili izvedbu pješačke površine, izvedbu manje kapelice u koju je premješten križ koji se nalazio na raskrižju, postavu klupa i koševa za smeće te stalaka za bicikle.

-U planu je uređenje novonastalih zelenih površina sadnjom prikladnog zelenila. Pomicanjem križa u novu kapelicu omogućit će se i planirano proširenje raskrižja kojim će se ostvariti lakše skretanje vozila iz smjera Kerestinca prema Svetoj Nedelji- poručio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Na zelenoj površini uz Župnu crkvu Uzvišenja svetog Križa, izvedeni su radovi na obnovi dječjeg igrališta, na kojem su postavljena nova igrala za djecu i pripadajuća antistresna podloga.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Nakon sanacije krovišta, uređeno je i pročelje Doma kulture u Jastrebarskom. Naime, uređena je i obnovljena fasada te noseći stupovi. Ovu vrijednu investiciju zajednički su osigurali Grad Jastrebarsko, Ministarstvo kulture i Centar za kulturu Jastrebarsko.

-Hvala investitorima, ali i izvođačima radova na suradnji i izvedbi dogovorenih radova- poručila je ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.

Objavljeno u Jastrebarsko
Četvrtak, 15 Studeni 2018 11:48

Uređuje se igralište kod Bogumilca

U tijeku su radovi na izgradnji školskog sportskog igrališta kod OŠ Bogumila Tonija. Riječ je o izgradnji rukometnog igrališta na mjestu gdje je do sada bilo dotrajalo odbojkaško igralište.

Novo rukometno igralište poslužit će za realizaciju nastave tjelesne i zdravstvene kulture kroz ostvarenje uvjeta za redovito i kvalitetno obavljanje odgojno obrazovnih funkcija svih učenika škole te za sportsku rekreaciju građana.

Radove izvodi trgovačko društvo Komunalac d.o.o., a dio su ulaganja u izgradnju i održavanje objekata osnovnog školstva.

Objavljeno u Samobor
Stranica 1 od 4

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti