fbpx

Utorak, 02 Listopad 2018 11:52

Perivoj grofa Draškovića obogaćen novim sadržajima Istaknuto

Napisao

Novim sadržajima posljednjih tjedana obogaćen je Perivoj grofa Draškovića, gdje je uz postojeće igralište postavljena „pipa“ za vodu, klupa za dojenje za što je sredstva osigurala Zagrebačka županija, a izgrađene su i nove pješačke staze do Kule Drašković.

-Ne može se raditi samo na velikim projektima, trebaju se raditi i oni mali, svugdje po malo. Mi predviđamo da će taj Perivoj biti centralno mjesto okupljanja naše materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Većinu zgrada u Dugom Selu koje su povijesnog značaja izgradio je Teodor II. Drašković, tako da se nadam da ćemo i njemu uspjeti podići spomenik u samom Parku- kazao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, najavivši nam kako uređenje Parka neće biti u modernom zdanju, što pokazuje i postavljena slavina čija je izvedba baroknog stila.

-U jednom predivnom Parku sve što našoj djeci i roditeljima treba sada je na jednom mjestu- zaključio je Panian.

Reciklažno dvorište u Andrilovcu i službeno otvara vrata

Reciklažno dvorište u Andrilovcu pred samim je otvaranjem. Krajem prošlog tjedna odrađen je tehnički pregled, te se sada još očekuje samo uporabna dozvola kako bi dvorište moglo i službeno otvoriti svoja vrata.

-To se može očekivati kroz nekih deset do petnaest dana. Intenzivno sam obilazio dvorište za vrijeme radova i mogu reći kako izgleda impresivno. Na posljednjem kolegiju definirali smo i pristupni put- rekao nam je gradonačelnik Panian.

Građevinska jesen u Dugom Selu

U ljetu za nama u gradu i njegovoj okolici radilo se punim intenzitetom. U vremenu koje je pred nama kako je najavio gradonačelnik u planu su završna asfaltiranja,te izgradnja potpornih zidova u manjim uličicama kako bi se zima dočekala spremno.

-Malo po malo svakom mjestu u okolici nadoknađivat ćemo ono što se nije napravilo. Za sljedeću godinu u planu nam je izgradnja dječjeg igrališta u Kopčevcu za što je potrebno odrediti zemljište za kupovinu, a što se tiče ostalih programa dobili smo sredstva za obnovu fasade zgrade Gradske uprave i Glazbene škole čime ćemo uvelike uštedjeti energiju. Što se same izvedbe tiče, mislim da ćemo pričekati proljeće do kada ćemo pripremiti sve papire i dokumente kako bi radovi mogli i službeno započeti- o budućim projektima će gradonačelnik Nenad Panian.

Također, u obnovu će i zgrada Glavnog kolodvora, a u planu je i otkup zemljišta za ulice u gradu kako bi se objedinio centar Krležine ulice čime bi se investitorima omogućilo da izgrade nove zgrade, čime bi se izgradila i nova parkirna mjesta.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti