Zagreb večeras trči za zdravlje štitnjače

Utrka "Zagreb trči - Plavi leptir" u Maksimiru počinje u 19 sati

Sandra Šimunović/PIXSELL

S ciljem osvješćivanja građana o bolestima štitnjače, kao i važnosti redovnih pregleda, u parku Maksimir večeras će se održati utrka “Zagreb trči – Plavi leptir”, a sudionici će pomoći u borbi za zdravlje te endokrine žlijezde koja utječe na cijeli organizam.

Riječ je o jednoj o nizu akcija koje tijekom cijele godine organizira Hrvatska udruga za bolesti štitnjače, a utrka u Maksimiru počinje u 19 sati.

Građani će putem simbolične naknade za sudjelovanje u utrci pomoći u borbi za zdravu štitnjaču, a na raspolaganju zainteresiranim građanima bit će i liječnici za potrebne informacije i edukaciju.

Također, Nastavni zavod za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” građanima će prije utrke mjeriti šećer i tlak, a kineziologinja će trkače provesti kroz vježbe istezanja i zagrijavanja prije trke.

Utrku će otvoriti Drago Prgomet, predsjednik Znanstvenog odbora Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, a svesrdnu pomoć u organizaciji javnozdravstvenih akcija o promicanju svjesnosti o bolestima štitnjače daje i akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču i počasni predsjednik Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.