Zagreb uvodi dodatne punktove za testiranje i cijepljenje

Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizira dva punkta za cijepljenje bez najavljivanja, a Nastavni zavod za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" uspostavlja drive-in lokaciju za testiranje na zapadnom dijelu Velesajma
Karlovac: Dobar odaziv građana na cijepljenje Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

S obzirom na pojačani interes građana za cijepljenjem te gužve koje se stvaraju na punktu na Zagrebačkom velesajmu, v.d. pročelnice za zdravstvo Mirela Šentija Knežević i v.d. ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić informirali su javnost o svim lokacijama na kojima se građani mogu testirati i cijepiti.

– Zagrebački velesajam nije jedina lokacija na kojoj se građani mogu cijepiti. Na području grada otvoreni su i drugi punktovi te jedanaest ljekarni u kojima se, u zajedničkom projektu Ministarstva zdravstva i Gradskih ljekarni, građani mogu cijepiti protiv virusa covid-19, rekla je Šentija Knežević.

Obavijestila je građane kako Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizira dva punkta za cijepljenje bez najavljivanja. Cijepljenje na obje lokacije organizirano je za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću/docjepnu dozu cjepiva.

Prvi punkt organiziran je u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16 do 20 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.

Drugi punkt građanima je na raspolaganju svakim radnim danom od 8 do 18 sati u Ulici Radoslava Cimermana 64a na Kajzerici. Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 8 do 18 sati, ali i savjetovati se vezano uz cjepivo subotom od 8 do 12 sati.

– Nastavni zavod za javno zdravstvo ‘dr. Andrija Štampar’ od utorka uspostavlja i drive-in lokaciju za PCR testiranje na zapadnom dijelu Velesajma, a od idućeg tjedna je svaki dan dostupno testiranje na lokacijama Dom zdravlja Zagreb – Istok u Grižanskoj, Dom Zdravlja Zagreb – Centar u Aveniji Većeslava Holjevca i Dom zdravlja Zagreb – Zapad u Prilazu baruna Filipovića, rekla je Šentija Knežević.

V.d. ravnateljice Nastavnog zavoda Sandra Šikić istaknula je da je cijepljenje najučinkovitiji put da se uspori širenje zaraze među građanima.

– Pozivam sve sugrađane, ne samo da se cijepe, nego da uoči nadolazećih blagdana pokažu disciplinu, da se ne okupljaju u velikim skupinama te da se pridržavaju preporuka i budu odgovorni i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv ovog virusa, rekla je.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika