Zagreb u Varšavu uputio kamion humanitarne pomoći

Pomoć, vrijedna 250 tisuća kuna, namijenjena je zbrinjavanju izbjeglih osoba iz Ukrajine u susjednoj Poljskoj
Donacija Zagreba Varšavi za zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine Patrik Macek/PIXSELL

Grad Zagreb odazvao se na apel Varšave te prema glavnom poljskom gradu danas uputio kamion s 250 tisuća kuna vrijednom humanitarnom pomoći namijenjenoj zbrinjavanju izbjeglih osoba iz Ukrajine u susjednoj Poljskoj.

U pošiljci su dugotrajni prehrambeni proizvodi, pitka voda, deke, madraci, vreće za spavanje, kutije prve pomoći te zaštitna medicinska oprema.

U Heinzelovoj ulici (prostor Stare Zagrepčanke), odakle je kamion krenuo prema Varšavi, zamjenik gradonačelnika Luka Koralet izjavio je da iz Grada i zagrebačkog društva Crvenog križa u koordiniranoj akciji u Varšavu šalju jedan šleper, pri čemu Grad sponzorira i prijevoz.

Ravnatelj gradskog Crvenog križa Petar Penava rekao je da su tu “simboličku pošiljku” pripremili zahvaljujući donacijama fizičkih i pravnih osoba. Nastojali su, dodao je, pokriti sva ona područja osnovnih potrepština, kako bi zadovoljili potrebe za minimumom onoga što osoba treba imati.

– Nadamo se da ćemo na ovaj simboličan način pokazati kako stojimo uz naše prijatelje iz Poljske i sve one naše prijatelje iz Ukrajine koji su slijedom ovih nesretnih okolnosti raseljeni u susjedne zemlje, a ponajviše u Poljsku – gotovo milijun i šesto tisuća ljudi se trenutno nalazi tamo, rekao je Penava.

Građane je izvijestio da pakete hrane, higijenske potrepštine te hranu i potrepštine za djecu mogu donositi u prostore Gradskog društva Crvenog križa u Heinzelovoj ulici 66, a više informacija mogu dobiti na broj telefona 01 377 8236 te na mrežnim stranicama Crvenog križa.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska