Zagreb u ožujku domaćin Svjetskog kupa vaterpolista

Uz Hrvatsku će nastupiti još reprezentacije Francuske, Mađarske, Italije, Japana i SAD-a
vaterpolo reprezentacija hrvatske ivica tucakMarko Lukunić/PIXSELL

Na bazenu Mladosti uz Savu od 8. do 14. ožujka održat će se prvo izdanje Svjetskog kupa u vaterpolu, a uz aktualnog europskog prvaka Hrvatsku nastupit će još reprezentacije Francuske, Mađarske, Italije, Japana i SAD-a.

– Očekuje nas prvo izdanje Svjetskog kupa, novog natjecanja u svijetu vaterpola. Svjetski kup odigrava se u dvije skupine s po šest reprezentacija. Hrvatska je dobila privilegiju da se jedna skupina odigrava upravo u Zagrebu, uz izuzetno jake protivnike. Očekuje nas pet jakih utakmica što će biti sjajna prilika da uz takve protivnike pokušamo tempirati formu za najbitnije natjecanje ove godine, odnosno Svjetsko prvenstvo, prokomentirao je izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak.

– Pozivam sve gledatelje na turnir Svjetskog kupa. U skupini smo s Italijom, Mađarskom, Italijom, Japanom, SAD-om i Francuskom. Očekuje nas naporan ritam s pet utakmica u tjedan dana, što će biti odličan mini test za ono što nas očekuje ovo ljeto, odnosno Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo dobro igrati i da ćemo ostvariti plasman u završnicu superfinala, najavio je turnir reprezentativac Luka Bukić.

Hrvatska će turnir otvoriti 8. ožujka protiv SAD-a, 9. ožujka slijedi dvoboj protiv Francuske, 11. ožujka protiv Italije, 12. ožujka protiv Japana te će ga zatvoriti 14. ožujka protiv Mađarske. U isto vrijeme kada se odigrava zagrebački turnir, u Crnoj Gori će se igrati skupina B u kojoj su reprezentacije Grčke, Srbije, Španjolske, Gruzije, Australije i Crne Gore.

Jedini siguran učesnik Superfinala Svjetskog kupa je reprezentacija SAD-a koja će biti domaćin završnog turnira, dok prolaz na završnicu izboriti još dvije momčadi iz naše skupine te tri momčadi iz skupine koja se odigrava u Podgorici.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport