Zagreb prvi po čistoći smještaja prema Airbnb-u i Booking.com

Prema nedavno provedenom istraživanju o europskim metropolama sa najčišćim smještajem, Zagreb je na prvom mjestu po ocjenama korisnika najznačajnijih platformi za rezerviranje smještaja Airbnb i Booking.com. Neke od recenzija gostiju svoj boravak u glavnom gradu Hrvatske opisuju kao „blistavo čist“ i „besprijekorno čist“.
panorama Grgur Zucko/PIXSELL

Naime, s obzirom na to da su, s pojavom pandemije, zahtjevi oko higijene putovanja dodatno narasli, provedeno je istraživanje prema ocjenama korisnika platformi za rezerviranje smještaja: Airbnb, Booking.com i Tripadvisor. Istraživanje je objavio britanski portal ShowersToYou.co.uk, a temelji se na prosjeku ocjena čistoće smještaja u popularnim europskim glavnim gradovima. U ukupnom poretku od 20 najčišćih odredišta u Europi, Zagreb je zauzeo visoko 3. mjesto s prosjekom od 4,740, a ispred su samo Lisabon s prosjekom ocjena od 4,792, dok je na drugom mjestu Prag s gotovo identičnom ocjenom kao Zagreb, tj. prosjekom od 4,741.

-Obradovali smo se kad smo vidjeli ovo istraživanje i izuzetno smo zadovoljni s postignutim rezultatom. U vremenima u kojima živimo, higijena je postala posebno važna te su zdravstveni aspekti boravka u destinaciji postali jedna od glavnih okosnica prilikom promoviranja na inozemnom turističkom tržištu. Raduje nas da su to ocjene krajnjih korisnika platformi Airbnb, Booking.com i Tripadvisor  te, kao takve, daju dodatnu težinu Zagrebu kao sigurnom i čistom odredištu. Koristim priliku čestitati zagrebačkim pružateljima smještajnih usluga na ovom sjajnom rezultatu- izjavila je direktorica Turističke zajednica grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Osim spomenutog istraživanja, vrijedno priznanje Zagreb je osvojio i na online održanom BH Tourism Film Festival 2020. u Sarajevu. Naime, radi se o nagradi „The Best Culture and Heritage“ koju je TZGZ osvojila za film „Zagreb Loves You“. Podsjećamo, riječ je o filmu različitom od uobičajenih turističkih promotivnih filmova, a koji je nastao u ožujku prošle godine, u trenutku kada je naš grad bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom. Film je postao okosnica i sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou te je ovo peta po redu nagrada koju je TZGZ za njega osvojila u malo više od pola godine.

Grad Zagreb
Hrvatska
Turizam