Zagreb od sutra domaćin europskog klupskog prvenstva u taekwondou

Za klupsko Europsko prvenstvo prijavljeno je ukupno 855 sudionika iz 42 države i četiri kontinenta

Grad Zagreb

U hotelu Westin održana je tiskovna konferencija uoči početka 8. Otvorenog europskog klupskog prvenstva u taekwondou, a koje će se održati od 21. do 25. studenoga u Kristalnoj dvorani hotela Westin u organizaciji TKD Jastreb Zagreb i TKD Karlovac.

Za klupsko Europsko prvenstvo prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za Olimpijske igre u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.

– Želimo pokazati da je i europska taekwondo obitelj spremna pokrenuti natjecanja i da se naši sportaši žele najbolje moguće spremiti za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine, poručio je izaslanik predsjednika ETU (Taekwondo Europe) Antonio Barbarino.

Među natjecateljima će biti i europska prvakinja te hrvatska olimpijka za Tokio 2021., Kristina Tomić. Rekla je da je svim taekwondo natjecateljima laknulo kad su mjere popustile te kada su nakon duže stanke mogli s nastaviti trenirati.

– Nedostaju nam natjecanja, trening nikad ne može nadomjestiti borbu i jako se veselimo ovom natjecanju. Odgoda Olimpijskih igara još mi je pojačala želju i volju za boljim rezultatom.

Prvenstvo se otvara u subotu, 21. studenoga u 12 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin, a od 13 sati počinju natjecanja kadeta. Seniorke i seniori na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga.

– Takvi događaji brendiraju Zagreb i Hrvatsku kao europsku sportsku destinaciju. Moramo prije svega zaštititi zdravlje sportaša i vjerujem da će jedinstveni ambijent hotela Westin to omogućiti uz poštivanje svih mjera i protokola Stožera civilne zaštite, istaknula je predsjednica Organizacijskog odbora Tamara Pradegan.