Zagreb nastavlja trend smanjenja novozaraženih

U posljednja 24 sata 114 je novih slučajeva zaraze koronavirusom

Grad Zagreb

U Zagrebu je, prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 114 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj aktivnih bolesnika je trenutno 2 663.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 780 testiranja, od čega su 92 bila pozitivna, rekla je zamjenica ravnatelja Sandra Šikić na konferenciji za medije gradskog Stožera civilne zaštite te dodala kako su djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno kontaktirali 222 osobe te je mjera samoizolacije izrečena za 687 osoba. Također, kod dvije je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe te drugim socijalnim ustanovama potvrđeni su pozitivni nalazi 36 korisnika i 13 djelatnika, kao i kod tri učenika osnovnih škola.

– Posljednji tjedan bilježimo značajan pad pozitivnih osoba i to od ukupno testiranih s 35 na 25 posto, što predstavlja pozitivan trend, zaključila je Šikić.

Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Ivana Portolan Pajić je izvijestila kako se u gradskoj Karanteni nalazi 13 osoba, od čega je devet u izolaciji i četiri u samoizolaciji.

– Od ukupno 1 980 antigenskih testova, tijekom 18. i 19. prosinca, bilježimo 569 pozitivnih, odnosno 28 posto, kazala je Portolan Pajić.