Zagreb domaćin godišnjeg natjecanja studenata inženjerstva

Natjecanja će se održavati u Studentskom domu Stjepan Radić, u dvorani Pauk, i to u dvjema kategorijama – Case Study i Innovative Design
tehnologija

Godišnje natjecanje studenata u području inženjerstva, najvećem inženjerskom natjecanju za studente u Europi održat će se u Zagrebu od 22. do 29. srpnja, priopćeno je sa Sveučilišta u Zagrebu.

European Best Engineering Contest – EBEC Final 2022 – održava se u organizaciji studentske udruge BEST Zagreb (Board of European Students of Technology) i Sveučilišta u Zagrebu.

Riječ je o trenutačno najvećem inženjerskom natjecanju za studente u Europi na kojem tijekom nekoliko etapa sudjeluje više od 6500 natjecatelja s europskih sveučilišta. U završnom ciklusu (rundi) natjecanja u Zagrebu sudjelovat će 64 pobjednika lokalnih odnosno regionalnih i nacionalnih rundi.

Glavni je cilj natjecanja potaknuti kreativnost, timski rad i novi, održivi način razmišljanja među studentima natjecateljima.

Natjecanja će se održavati u Studentskom domu Stjepan Radić, u dvorani Pauk, i to u dvjema kategorijama – Case Study i Innovative Design.

EBEC Final 2022 svečano će biti otvoren u petak 22. srpnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Službeni dio natjecanja završit će 29. srpnja, a članovi pobjedničkih timova bit će nagrađeni titulom najboljih BEST inženjera – BEST Engineers of Europe.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska