Zagreb broji 44 novooboljela, u samoizolaciji čak četiri školska razreda

Aktivnih slučajeva zaraze u Zagrebu 486 te 1366 aktivnih samoizolacija

Nove 44 koronavirusom zaražene osobe bilježi Grad Zagreb u zadnja 24 sata. Aktivnih slučajeva zaraze u Zagrebu 486 te 1366 aktivnih samoizolacija, kazala je zamjenica ravnatelja gradskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić na konferenciji za novinare.

Među novozaraženima, deset osoba ima negativnu epidemiološku anamnezu, 24 su kontakti od ranije pozitivnih, četiri su slučaja uvoza zaraze iz inozemstva, a četiri su epidemiološke obrade u tijeku.

Zaražena su i dva učenika iz jedne osnovne škole te dva učenika iz dvije različite srednje škole. Dva razreda osnovne škole, odnosno 15 učenika, te dva razreda srednje škole, odnosno 47 učenika, pod mjerom samoizolacije.

– Tijekom noći dobili smo informaciju o još dva pozitivina učenika u dvije osnovne škole, epidemiološka obrada je u tijeku i obradit će se tijekom dana, najavila je Šikić.

Svi korisnici Doma za starije, u kojem je jučer detektirana jedna zaražena osoba, negativni su na koronavirus. Međutim, virus je detektiran kod dva zaposlenika Doma, a obolio je i jedan korisnik.

– Dva djelatnika nisu povezani s domovima, nego s jednom izvaninstitucionalnom edukacijom. Svi koji su bili u kontaktu su u samoizolaciji, a domovi normalno funkcioniraju, poručila je Šikić.