Za vikend Vege piknik na Bundeku

Vege piknik održava se u povodu Međunarodnog dana zaštite životinja

Robert Anić/PIXSELL

Vege piknik, dječji kutak i predstavljanje udruga povodom Međunarodnog dana zaštite životinja održat će se u parku Bundek u subotu od 10 do 16 sati.

Udruga Prijatelji životinja poziva sve građane da se pridruže Vege pikniku gdje će moći očekivati zanimljiva veganska jela i proizvode iz šarolike ponude kako bi siti razgledavali informativne štandove raznih udruga za zaštitu životinja i mazili njihove četveronožne štićenike koji traže dom. Najmlađe će posebno razveseliti veganske palačinke, kao i dječji kutak pun veselih štenaca, koje će dovesti sklonište za nezbrinute životinje Dumovec, dodaje udruga.

Posjetitelji će moći uz kušanje hrane – kao što su topla variva, juhe s jesenskim plodovima, bučnice, burgeri, falafel i razni deserti kao što su voćni ražnjići i savijače, sudjelovati i u edukaciji vezanoj za zaštitu kućnih, divljih i domaćih životinja. Udruge za zaštitu životinja i sklonište Dumovec ukazivat će na sve načine kojima se može pomoći životinjama, kao što je udomljavanje, volontiranje, šetnje i slično.

Sva hrana moći će se probati na licu mjesta na stolovima pod suncobranima u dobroj atmosferi uz besplatne brošure, kuharice i letke. Moći će i kupiti za doma veganske ćevapčiće, kobasice, sireve i druge okusne zamjene za meso, mlijeko i jaja. Nakon predaha i okrijepe na Vege pikniku, posjetitelji će moći nastaviti s druženjem sa svojim četveronošcima, koji su i više nego dobrodošli na događaj posvećen zaštiti životinja.

Svi koji vole životinje moći će potpisati peticiju za zabranu držanja pasa na lancu i peticiju da napuštanje životinja bude kazneno djelo.