ZA SVAKU POHVALU – Policajci iz Centra darivali djecu u Klaićevoj

Svi oni koji rade u Policijskoj postaji Centar, bilo da su u odori ili svoj posao obavljaju u civilu, isplanirali su što će, prikupili koliko su mogli, kupili što su mislili da bi trebalo, spakirali za one koje su željeli uveseliti i uputili se u „posjet“.

Taj posjet nije bio uobičajeni bolnički posjet, jer kad nakon kucanja na bolesnička vrata na njima se pojave policajke i policajci, malim pacijentima ili je bio upitnik iznad glave ili su se „oči raširile od iznenađenja“. Ono što je uslijedilo jest da je jedan dan pretvoren u nešto sasvim drugačije od uobičajenih bolničkih dana i to sve se događalo u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Zagrebački policajci, u pratnji svojih kolega iz Mađarske i Slovenije, obišli su svih 13 bolničkih odjela i pobrinuli se da svako dijete dobije prigodan poklon uključujući svu djecu koja su se u tom trenutku zatekla u bolnici. „Posjet“ je dočekan i ispraćen osmjesima, trenutci su ovjekovječeni fotografijama jer kao što svi oni iz Policijske postaje Centar nisu propustili priliku darivati, tako i darovani nisu propustili priliku se fotografirati.

Policajce je u ime Bolnice primila Anita Mišković, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, kojoj su ujedno predali odjeću pogodnu za boravak djece u bolnici i druge potrepštine čiju su kupnju dogovorili s Bolnicom.