Za stanovništvo pogođeno potresom do kraja godine produljen otpis režija, besplatan prijevoz vlakom i korištenje autoceste

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i nekoliko zaključaka kojima pomaže stanovništvu na potresima pogođenim područjima

Slavko Midžor/PIXSELL

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i nekoliko zaključaka kojima pomaže stanovništvu na potresima pogođenim područjima.

Usvojen je tako zaključak kojim se do kraja godine otpisuju potraživanja i naknade za električnu i toplinsku energiju isporučenu krajnjim kupcima na potresom pogođenom području.

Produženo je do kraja godine i korištenje autoceste A11 Zagreb-Sisak bez plaćanja cestarine, kao i besplatni prijevoz vlakom za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko-moslavačke županije i predstavnike službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta.

Također, HRT je zadužen da otpiše potraživanja nastala po osnovi RTV pristojbe obveznicima stradalima u potresu čiji su objekti pretrpjeli štetu i/ili za one za koje je osiguran privremeni zamjenski smještaj na potresom pogođenim područjima, također do kraja godine.