Za roštilj za Praznik rada potrebno maksimalno 1.5 kilograma mesa

Prema navodima ravnatelja Capaka o broju ljudi koji se mogu okupiti izračunali smo koliko mesa morate pribaviti za roštilj za Praznik rada
bbq-1832473_1280

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak bio je gost RTL-ovog dnevnika komentirajući popuštanje mjera koje počinju sutra

-Očekujemo od građana da će se držati mjera koje smo propisali. Popuštanje mjera će za 14 dana biti vidljivo sasvim sigurno. Roštiljanje je dopušteno, ali treba poštivati fizičku distancu. Obitelji zajedno ručaju i mogu se normalno družiti i oko roštilja. Još uvijek vrijedi odredba od pet osoba, a od 11. svibnja će biti deset osoba – poručio je Capak.

Prema navodima ravnatelja Capaka o broju ljudi koji se mogu okupiti izračunali smo koliko mesa morate pribaviti za roštilj za Praznik rada. Kod pripreme roštilja u našim krajevima, uzima se normativ od 300 grama (sirovog) mesa po osobi, dakle za maksimalno 5 osoba potrebno Vam je maksimalno 1.5 kilograma mesa

Hrvatska
Ostalo