Dizajn doma

Vrhunske ideje za dizajn doma za veću udobnost

Dizajn doma igra ključnu ulogu u stvaranju prostora koji odražava naše potrebe i specifične zahtjeve. U potrazi za prilagodbom prostora često istražujemo inovativna rješenja poput sobnih pregrada

Raspored prostorija u našem domu neminovno igra veliku ulogu ne samo u osiguravanju privatnosti nego i u stvaranju funkcionalnog i skladnog okruženja. Ipak, bitno je prilagoditi dom našim svakodnevnim potrebama. Iz tog razloga ponekad se okrećemo alternativnim rješenjima kao što su sobne pregrade pomoću kojih učinkovito možemo odijeliti ili prenamijeniti dio prostora.

U nastavku koji slijedi donosimo vam nekoliko ideja na koje možete iskoristiti sobne pregrade u svom domu.

Transformacija prostora prema potrebama

Kako se mijenjaju vaši svakodnevni zahtjevi i vaše potrebe, jednako tako s lakoćom možete prenamijeniti vaš dom. Fleksibilna rješenja poput sobnih pregrada omogućuju višestruku upotrebu i prilagodbu prostora prema trenutačnim potrebama. Sobne pregrade se jednostavno postavljaju i učinkovito odjeljuju određeni prostor. Tako, primjerice, otvoreni prostor lako može postati višefunkcionalni prostor za rad, privatni kutak ili prošireni dnevni boravak, ovisno o potrebama, a kutak u koji ste smjestili vaš krevet možete odvojiti od ostatka prostorije, što vam pruža svu potrebnu privatnost.

Stvorite funkcionalni prostor za objedovanje

Sobne pregrade su, dakle, izvrsno rješenje za stvaranje skladnog prostora za objedovanje. Iskoristite sklopive pregrade, panele od tkanine ili od bambusa i za tren oka ćete jednostavno odvojiti dio prostora koji će služiti isključivo za zajedničko objedovanje. Neka blagovaonski stol i stolice budu na jednom, a kuhinja na drugom kraju. Ova pregrada omogućuje stvaranje intimnog kutka odvajajući ga od ostatka prostora i stvarajući osjećaj zajedništva tijekom obiteljskih druženja. Osim što fizički odjeljuju prostor, sobne pregrade neminovno doprinose estetici. S obzirom na to da su sobne pregrade na tržištu dostupne u raznim modelima i dizajnima, sigurno ćete odabrati onu koja će savršeno nadopuniti stil vašeg interijera.

Idealni raspored prostorija

Raspored prostorija u domu ima ključnu ulogu u udobnosti i funkcionalnosti prostora. Otvoreni koncept koji podrazumijeva da su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak jedan veliki prostor, neminovno stvara taj osjećaj prostranosti i olakšava međusobnu interakciju. No, ponekad želite „podijeliti” taj prostor; iskoristite, stoga, pregrade od tkanine ili drveta, ovisno o dizajnu koji preferirate i stvorite intimniju atmosferu za posebna druženja.

Hrvatska
Sponzorirani sadržaj