Vrbovčanin Lovro Gubijan hrvatski kadetski nogometni reprezentativac

Daroviti mladi nogometaš Vrbovčanin Lovro Gubijan je hrvatski kadetski nogometni reprezentativac i član zagrebačkog GNK Dinamo, koji je prve nogometne korake napravio u Vrbovcu
081be7a7-7d9f-4d82-b3be-77e1d4dab660

Daroviti mladi nogometaš Vrbovčanin Lovro Gubijan je hrvatski kadetski nogometni reprezentativac i član zagrebačkog GNK Dinamo, koji je prve nogometne korake napravio u Vrbovcu. Prije njega svoje početke u Nogometnoj školi Vrbovec ostvarili su: Tomica Pisačić, Drago Papa, Senijad Ibričić, Tomislav Živko, Josip Gegić, Antonio Azinović i Tihomir Kosovec, koji su imali ili još uvijek imaju uspješne prvoligaške karijere. Zadnji koji je započeo igrati u mlađim selekcijama Vrbovca i ostvario prvoligašku karijeru je Vrbovčanin Luka Pisačić, koji je nogometaš Bačke iz Bačke Palanke, koja se natječe u Super srpskoj nogometnoj ligi.

Pred Lovrom Gubijanom je tek početak nogometne karijere, koji je skroman i dobrodušni mladić, ali se na terenu pretvara u goropadnog nogometaša iz kojeg isijava bogomdani nogometni talent. Međutim, da bi se razvio u kvalitetnog nogometaša i čovjeka na ponos svojih roditelja, ali i na ponos matičnog kluba i rodnog grada, potrebno je talent kojeg posjeduje brusiti do tančina mukotrpnim treninzima, sportskim načinom života i svakodnevnim odricanjem jer se do rezultata ne stiže niti lako, a niti brzo.

Lovro Gubijan rođen je 16. srpnja 2004. u Zagrebu. Prve nogometne korake učinio je 2009. u trećeligašu Vrbovcu pod budnom paskom trenera/djeda Hasana Husanovića. Lovro je upravo povukao nogometne gene od djeda koji je bio stožerni vezni igrač PIK-a Vrbovca s kraja 1970-tih i tijekom 1980-tih godina, kada se klub probijao prema republičkoj razini natjecanja i stvarao renome i ugled hrvatske respektabilne nogometne sredine. Lovro je kasnije upijao nogometnu igru u Nogometnoj školi Vrbovec pod vodstvom trenera Gorana Hendaka. U razdoblju od 8 do 10 godina osvaja puno prvih mjesta, titulu najboljeg strijelca i igrača.

Lovro se isticao svojim nogometnim talentom od svoje vrbovečke generacije pa nije čudno što je 2014. postao članom Nogometne škole Sesvete, gdje je imao izvrsne trenere (Marka Salatovića, Marina Baruna, Marija Švigira i Miroslava Šinceka). Njegove izvrsne igre nisu ostale nezamijećene pa su njegovu darovitost primijetili u zagrebačkom prvoligašu Lokomotivi. Na poziv trenera Ante Ivande, nastavlja svoj nogometni put 2018. u Lokomotivi. Tu postaje standardni igrač pionirske momčadi s kojom osvaja prvo mjesto u sezoni 2018./19. u 1. HNL-u. Ta je generacija od 23 utakmice pobijedila u 22 susreta te doživjela samo jedan poraz, a sve pod trenerskim palicom Željka Dacera.

Nakon toga uslijedio je poziv iz GNK Dinama, koji se ne odbija i 2019. postaje član zagrebačkih modrih, najprije pod okriljem trenera Ivana Mijača. Nakon toga 2020. preuzima ga trener Jozo Bandić u kadetskoj momčadi. Dinamovi kadeti su u jesenskom dijelu prvenstva 2020./21. osvojili 1. mjestu u 1. HNL-u za koje Lovro standardno igra na poziciji desnog bočnog braniča (desnog beka).

Lovro je od 2016. član selekcije Zagrebačkog nogometnog saveza, a od 2018. postaje članom reprezentativnih selekcija Hrvatskog nogometnog saveza. Član je nogometne reprezentacije Hrvatske za 2004. godište (U-17). Za napomenuti da su tu nogometnu reprezentativni razinu do sada prije 25-tak godina ostvarili samo Vrbovčani Drago Papa i Josip Gegić.

Lovro Gubijan je učenik Srednje ekonomske škole u Zagrebu, koji je pored školskih obveza u potpunosti posvećen treninzima, igranju utakmica i sportskom načinu života. Nedvojbeno da se njegovi uspjesi pozorno prate i u Vrbovcu u kojem je započeo njegov nogometno životni put.

Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Sport
Vrbovec
Zagrebačka županija