VOZI MIŠKO DOK SE GRAD RASPADA: Aktivisti ispred Holdinga “parkirali” igračke autića

Performansom "Vozi Miško dok se Grad raspada", inicijativa "Zagreb te zove" je ispred Zagrebačkog holdinga sramotnom ocijenila nabavu novih, luksuznih automobila za 19 milijuna kuna "dok se grad istodobno raspada" te zatražila da se obustavi

Marko Prpić/PIXSELL

Performansom “Vozi Miško dok se Grad raspada”, inicijativa “Zagreb te zove” je ispred Zagrebačkog holdinga sramotnom ocijenila nabavu novih, luksuznih automobila za 19 milijuna kuna “dok se grad istodobno raspada” te zatražila da se obustavi.

U sklopu satiričnog performansa “parkirali” su igračke autića ispred Holdinga, kako bi time pomogli da se sredstva preusmjere na redovito održavanje Grada. Iz inicijative zahtijevaju odustajanje od automobila, smjenu Uprave i Nadzornog odbora Holdinga, preuzimanje odgovornosti gradonačelnika Bandića kao prvog člana Skupštine Holdinga i predsjednice Uprave Ane Stojić Deban.

– Ogorčeni smo odlukom o ulaganju 19 milijuna kuna zbog nabavke 312 novih automobila i sporazuma o najmu, kazala je predsjednica Udruge građana Siget Gordana Pasanec.

Navela je da u godišnjem izvješću Holdinga stoji kako je očišćeno 323.292 metara odvodnih kanala i 42.260 slivnika.

– Da je to istina ne bi došlo do posljedica do kakvih je došlo, poručila je.