VOLIM SVOJU ŽUPANIJU – Preplavimo Internet prekrasnim fotografijama iz svih krajeva Hrvatske

Hrvatska zajednica županija pokrenula je peti po redu fotonatječaj “Volim svoju županiju” te pozvala sve kreativce da prijave svoje najbolje fotografije koje uključuju zanimljivosti poput ljudi, životinja, znamenitosti i skrivenih detalja u kombinaciji s prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom s područja svih županija u Republici Hrvatskoj.

Naime, projekt “Volim svoju županiju” započeo je 2016. godine s ciljem poticanja građana na promociju vlastite županije, a prošle je godine prijavljeno više od 3 600 fotografija iz svih hrvatskih županija. Iz svake županije bira se po jedna fotografija u postav putujuće izložbe koja obilazi županije doprinoseći buđenju regionalnog identiteta.

Također, s obzirom na preporučenu izolaciju zbog borbe protiv koronavirusa i kako bi u ovo teško vrijeme Internet preplavili lijepim fotografijama, apelira se potencijalne sudionike, amatere i profesionalce, da se pridržavaju propisanih mjera i umjesto izlaska van, pregledaju postojeće fotogalerije koje je potrebno prijaviti do 15. svibnja na internetskoj adresi FOTONATJEČAJA.

Svaki autor može poslati najviše tri fotografije, a osigurane su nagrade za najbolje u dvije kategorije – prema mišljenju stručnog žirija te za fotografiju s najvećim brojem prikupljenih lajkova unutar aplikacije Volim svoju županiju, dok pravo sudjelovanja nemaju oni sudionici koji su u razdoblju od 2016. do 2019. osvojili nagradu u prethodnim izdanjima natječaja.

Pojedinosti natječaja te dodatne podatke zainteresirani mogu pročitati OVDJE.