VOLIM SVOJU ŽUPANIJU: Fotografija “Tri ceste” Tomislava Jugkala osvojila drugo mjesto

Zagrebačka županija i dalje je jedna od najfotogeničnijih županija u Lijepoj našoj
tomislav jugkala

Da je Zagrebačka županija i dalje jedna od najfotogeničnijih županija u Lijepoj našoj, koja svojom netaknutom prirodnom i raznolikim krajolicima i motivima mami zaljubljenike u fotografiju, potvrdili su i ovogodišnji rezultati fotonatječaja “Volim svoju županiju” na kojem je fotografija uslikana u ovoj županiji osvojila visoko drugo mjesto!

Odlukom stručnog žirija pobjedu je odnijela fotografija “Ljubav” autora Lea Lendića iz Splitsko-dalmatinske županije. Drugo mjesto dodijeljeno je Tomislavu Jugkalu iz Zagrebačke županije za fotografiju “Tri ceste”, a treće Mariji Čehko iz Sisačko-moslavačke županije za fotografiju “Igre prijestolja u Lonjskom polju”.

Ovo je šesta godina zaredom da Hrvatska zajednica županija provodi ovaj fotonatječaj čiji je cilj promovirati ljepote i lokalne posebnosti županija, kao i probuditi regionalni identitet te osigurati prepoznatljivost svake županije. Na natječaj, koji je bio otvoren od 15. do 29. ožujka mogli su se prijaviti i amateri profesionalni fotografi, a sveukupno je pristigao rekordan broj fotografija – gotovo njih 2700!

Raznolikost pristiglih fotografija pohvalila je profesionalna fotografkinja, predsjednica stručnog žirija ovog fotonatječaja, Mare Milin.

– Imamo krajolike, tradiciju, životinje, a prije svega – ljude, što smo i željeli postići ovim projektom. Prvi puta na prvom mjestu od provedbe natječaja imamo ljudski lik, a slika je čista emocija, ističe Milin.

Galeriju najboljih fotografija prema ovogodišnjem izboru možete pogledati OVDJE.

Događanja
Hrvatska
Zagrebačka županija