Vlasnik kafića uhićen zbog prijetnje, oduzimanja slobode i nasilja u obitelji

Detalji jučerašnje policijske akcije u središtu Koprivnice
600_15139335021487847585nasilje-nad-zenama-560×398

PU koprivničko-križevačke izvijestila je da je jučerašnja spektakularna policijska akcija u središtu Koprivnice, u kojoj je uhićen 34-godišnji Saša Jakupić iz Koprivničkog Ivanca, poduzeta zbog prijetnje, protupravnog oduzimanja slobode i nasilja u obitelji.

Jučer u prijepodnevnim satima policija je postupala temeljem zaprimljene dojave i prema donesenoj sigurnosnoj procjeni, uzimajući u obzir relevantne podatke kojima su u tom trenutku raspolagali te su tada uhitili osumnjičenog 34-godišnjaka, stoji u priopćenju policije.

Kriminalističko istraživanje pokazalo je kako je osumnjičeni počinio nasilje u obitelji tako što je protupravno oduzeo slobodu 29-godišnjakinje te joj je prijetio. Osim toga prijetio je i 43-godišnjaku.

Pretragom vozila, doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađena je i oduzeta puška te 102 komada raznog streljiva.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje, protupravnog oduzimanja slobode i nasilja u obitelji protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također je predan optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu za pronađeno oružje te je predan pritvorskom nadzorniku.

Crna kronika
Hrvatska