Vlada dala zeleno svjetlo za investiciju u Jakovlju

U Vladi Republike Hrvatske održan je sastanak na kojem je predstavljen investicijski projekt austrijskog investitora FACC na području Općine Jakovlje.

Uz predstavnike Općine, načelnicu Sanju Borovec, njezinog zamjenika Maria Hlada te predsjednika Općinskog vijeća Marijana Capeka, sastanku su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar gospodarstva Darko Horvat, državni tajnik Ministarstva gospodarstva Zdenko Lucić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te predstavnici investitora.

Naime, riječ je o izgradnji tvornice za proizvodnju unutarnjih dijelova za avione, koji će se ugrađivati u najpoznatije svjetske zrakoplove i njihove motore poput Airbusu, Boeinga i drugih. U tijeku je ishođenje građevinske dozvole, a sama izgradnja trebala bi započeti do kraja godine na području poduzetničke zone Jakovlje. Predviđa se da bi proizvodnja u tvornici krenula u travnju 2021. godine, a ovom investicijom otvorit će se 600 novih radnih mjesta.

Investicija vrijedna 33 milijuna eura, naposljetku je dobila podršku Vlade i Ministarstva gospodarstva.

– Izuzetno smo ponosni što smo zajedno s Ministarstvom gospodarstva privukli ovako značajnog investitora i što će Republika Hrvatska biti poznata diljem Europe, a i svijeta po proizvodnji dijelova za ovako velike aviokompanije. Ponosni smo i na činjenicu da ćemo našim mještanima, a i mještanima okolnih općina i gradova osigurati radna mjesta, bolju egzistenciju za život i potaknuti daljnji gospodarski razvoj naše Općine Jakovlje, istaknula je načelnica Sanja Borovec.