Više od 2100 osoba potpisalo peticiju protiv ukidanja Gimnazije u Križu, ministar Fuchs ne odgovara na poziv za sastanak

Općina Križ nastavlja pravnu bitku za ostanak Gimnazije u Križu
DSC_2233

Općina Križ nastavlja pravnu bitku za ostanak Gimnazije u Križu. Čim se pojavila informacija kako je novim nacrtom predviđeno ukidanje Gimnazije u Križu, pokrenuta je peticija protiv takve odluke.

Ne ukidanju Gimnazije u Križu, reklo je gotovo 2200 ljudi, jer 1701 osoba fizički je potpisala peticiju, dok je on line putem prikupljeno 437 potpisa.

-Hvala svima koji su se uključili u ovu peticiju i dali svoj doprinos tome. Nadam se kako će to uroditi plodom, jer je interes bio zaista velik. Mi se svi nadamo kako neće doći do tog krajnjeg ishoda, ukidanja naše Gimnazije. To bi ako dođe to toga imalo dalekosežne posljedice za ovaj kraj- istaknuo je načelnik Marko Magdić, podsjetivši kako Gimnazija ima šest desetljeća dugu tradiciju.

-Ove godine smo se godine malo više pozabavili temom Gimnazije i dogovorili određene korake poput sufinanciranja udžbenika za sve nove polaznike, a dogovoren je i niz aktivnosti i inicijativa, koje bi išle u smjeru popularizacije Gimnazije. Sve to dovelo je do toga da je već sada 15-ak učenika iskazalo interes za upisom škole u Križu- naglasio je Magdić.

Prikupljenu dokumentaciju, Općina je spremna dostaviti na zatraženi hitan sastanak na ovu temu kod Ministra Radovana Fuchsa, koji je zatražen i pisanim putem. Nažalost, Općina do sada nije dobila nikakvu povratnu informaciju niti, kao što nije pozvana ni na sastanak.

Hrvatska
Križ
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija