VIJEĆNICI ODLUČILI: Radna zona u Rakitovcu stavlja se u punu funkciju, bazenima i dvoranom upravljat će ŠRC

Održana je 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice usvojen je prijedlog Odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada u Radnoj zoni Rakitovec, kao i Zaključka o potpisivanju Ugovora o upravljanju sportskim objektima između Grada i Ustanove za upravljanje Športsko rekreacijskim centrom Velika Gorica.

Prijedlog vezan za prodaju nekretnine obrazložila je privremena pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Elizabeta Stipetić, rekavši kako ovim potezom Grad namjerava Radnu zonu staviti u punu funkciju. Riječ je o nekretnini koja se prostire na više od 34 tisuće kvadratnih metara, a kako nema interesa za kupovinu tako velike površine, no iskazan je za manje, napravljena je njezina podjela na nekoliko dijelova. U međuvremenu je obavljeno i vještačenje, a Vijeću je predložena Odluka o prodaji po cijeni od 79.80 kuna po kvadratnom metru. Novi ulagači imat će, također rok od dvije godine da nekretninu dovedu u funkciju te pokrenu obavljanje gospodarske djelatnosti.

Također, u Radnoj zoni Rakitovec zasad posluje pet poduzetnika, od koji su dva u fazi ishođenja projekte dokumentacije za izgradnju objekata, a jedan je trenutno zakupio zemljište u zoni. Cijela infrastruktura po radnom mjestu Grad je koštala 66 tisuća kuna te je ondje zaposleno 100 djelatnika, broj koji će s novim planiranim pogonima skočiti na 140.

Prijedlog je, u konačnici, podržao 21 zastupnik, dok je jedan ostao suzdržan.

Što se tiče Ugovora o upravljanju sportskim objektima, situaciju je obrazložio privremeni pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Neven Topolnjak.

– Kao što smo svjedoci, Grad Velika Gorica proteklih je godina na svom području izgradio velike objekte trenažne sportske dvorane i bazena. Ti su objekti višestruko popravili kvalitetu same djelatnosti te ih je potrebno dati na upravljanje i korištenje gradskoj ustanovi, koja je osnovana s ciljem održavanja i upravljanja sportskih objektima, rekao je Topolnjak.

Prijedlog Ugovora bez daljnje rasprave podržao je 21 zastupnik, dok je jedan ostao suzdržan.