Vijećnici HDZ-HSU: Neželjena pitanja možda su razlozi zašto Denis Kralj ne želi da se čuje glas vijećnika

Svoju stranu priče na sinoćnja događanja na Gradskom vijeću iznijeli su i vijećnici Kluba HDZ-HSU
PRO_9934

Nakon što se javnosti priopćenjem obratio predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček, prokomentiravši sinoćnja događanja na Gradskom vijeću, koje je prekinuto još za vrijeme aktualnog sata, svoju stranu priče iznijeli su i vijećnici Kluba HDZ-HSU.

“Napustili smo sjednicu, jer smo po ne znamo koji put bili izloženi vrijeđanju i omalovažavanju od strane gradonačelnika Denisa Kralja, koji nažalost ne želi prihvati konstruktivne prijedloge većine u Gradskom vijeću. Gradsko vijeće predstavlja Vas građane koji ste nas birali i ne možemo gradonačelniku više dopustiti ovakvo ponašanje.

Na samom početku sjednice Gradskog vijeća u Aktualnom satu počeli su neutemeljeni napadi gradonačelnika na predsjednika Gradskog vijeća i vrijeđanje ostalih vijećnika većine u Gradskom vijeću. Hrvoje Herček kao predsjednik Gradskog vijeća nije tražio emisiju za sebe na Radio Vrbovcu, kako to i u priopćenju navodi gradonačelnik, nego za sve vijećnike pa i one SDP – a i njihovih koalicijskih partnera.

Mi želimo da Gradska vijećnica bude mjesto konstruktivnih prijedloga i dijaloga između svih dionika vlasti. Ovakvo politički nezrelo ponašanje i izvrtanje činjenica od strane gradonačelnika onemogućuje takav rad. To su mu nedvosmisleno jučer dali do znanja čak i njegovi zamjenici koji su još prije vijećnika napustili sjednicu Gradskog vijeća.

Mi imamo pravo pitati gradonačelnika na što su utrošena sredstva iz Gradskog proračuna kojih je zbog pozitivnih mjera Vlade RH bilo gotovo pedeset milijuna kuna više u protekle tri godine. On je javnosti Vrbovca dužan objasniti što je krivo krenulo u izgradnji toliko potrebnog Dječjeg vrtića u Vrbovcu i zašto nema drugih većih investicija u našem gradu.
Možda su sva ta pitanja stvarni razlozi zašto Denis Kralj ne želi da se čuje glas vijećnika?“ stoji u priopćenju vijećnika Kluba HDZ-HSU.

Grad
Hrvatska
Politika
Vrbovec
Zagrebačka županija