VIDEO: U Zagrebu obilježen Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao

Tom su prigodom i ove godine na teren izašli članovi Sindikata biciklista, koji su na nekoliko lokacija u Zagrebu biciklistima dijelili doručak

Osim Valentinova, danas se obilježava i Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao. Riječ je o inicijativi koja je pokrenuta 2013. godine u Kanadi kao prijateljsko natjecanje među gradovima, državama i organizacijama s ciljem, kao što i sam naziv kaže, poticanja što češćeg korištenja ovog prijevoznog sredstva kako bi se smanjile gužve, ali i pozitivno utjecalo na klimatske promjene te zagađenje zraka.

Do sada se u Hrvatskoj na inicijativu obvezao Varaždin, Sutivan na Braču, Zadar, Osijek, Velika Gorica, Šećerana kod Belog Manastira, Virovitica, Split, Kutina, Sisak i Zagreb, koji je u tri navrata odnio titulu grada pobjednika s najviše zimskih biciklista. Tom su prigodom i ove godine na teren izašli članovi Sindikata biciklista, koji su na nekoliko lokacija u Zagrebu biciklistima dijelili doručak te pozvali građane i građanke iz drugih dijelova Hrvatske na sudjelovanje i njihovo pozicioniranje na kartu svjetskih gradova u kojima se bicikl i zimi koristi kao prijevozno sredstvo.