VIDEO: Ovo su Josipa Bilić i Josip Jakopač, dobitnici javnih priznanja Zagrebačke županije

Priznanja su uručena iznimnim pojedincima, udrugama i društvima zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije te njeno promicanja u zemlji i svijetu

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije – 17. srpnja, zamjenik župana Damir Tomljenović, s potpredsjednikom Županijske skupštine Matom Čičkom, dodijelio je javna priznanja Zagrebačke županije za 2022. godinu. Priznanja su uručena iznimnim pojedincima, udrugama i društvima zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije te njeno promicanja u zemlji i svijetu.

Jedna od ovogodišnjih dobitnica Nagrade Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu je mlada talentirana sopranistica Josipa Bilić iz Donjeg Stupnika. Diplomirala je s pohvalama na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu te je još kao studentica ostvarivala zapažene nastupe na domaćim i međunarodnim pozornicama. Dobitnica je brojnih nagrada, od kojih se posebno ističe prošlogodišnja Nagrada hrvatskog glumišta za najboljeg mladog umjetnika do 30 godina.

– Nakon ove dvije covid godine svaka nagrada ima još veću težinu, meni i svim drugim dobitnicima javnih priznanja ona je potvrda da smo na pravom putu i da svako odricanje ima smisla“, zahvalila je Bilić koja je ujedno i godinama bila stipendistica Zagrebačke županije. „Stipendija Zagrebačke županije uvelike mi je pomogla prilikom studiranja na Muzičkoj akademiji, poticala me da održavam svoj akademski prosjek, odnosno uspjeh, rekla je Bilić koja ovog ljeta nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Također, Povelja Zagrebačke županije uručena je Josipu Jakopaču iz Svete Nedelje, prvom čovjeku Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije.

Jakopač funkciju predsjednika obnaša drugi mandat zaredom te je jedan od najzaslužnijih za snažno okupljanje i povećanje broja članica u Zajednici – na čak 29 udruga. Prije te funkcije, u pet mandata bio je biran za predsjednika Zajednice umirovljenika grada Svete Nedelje, a radni vijek proveo je radeći kao profesionalni vozač u specijalnom prometu te je odlikovani sudionik Domovinskog rata u kojem je imao čin zapovjednika satnije.

Svojim angažmanom radi na dobrobit umirovljenika, razvija partnerske i prijateljske odnose između umirovljeničkih udruga koje svake godine okuplja na, svima nam dobro poznatima, Županijskim susretima umirovljenika.

– Ove godine je na Županijskim susretima umirovljenika sudjelovala 171 ekipa. Organizacija takvog događaja, da svi budu zadovoljni, je velika stvar i pokazuje da smo mi generacija koju još uvijek ne treba odbaciti, rekao je Jakopač uz zahvalu Zagrebačkoj županiji na ovom vrijednom priznanju.