VIDEO: „Kaj su jeli naši stari“ u novom virtualnom ruhu

Osim virtualnog doživljaja manifestacije, svi oni koji ipak žele doći u Vrbovec i na glavnom gradskom Trgu Petra Zrinskog kušati tradicionalna jela – to će moći učiniti u tamo postavljenoj kućici „Kaj su jeli naši stari“

Iako je zbog nepovoljne epidemiološke situacije odgođena ovogodišnja, jubilarna 40. po redu manifestacija „Kaj su jeli naši stari“, za sve ljubitelje autohtone, vrbovečke gastronomije osmišljeno je inovativno virtualno rješenje. Naime, ova najstarija i nadaleko poznata vrbovečka manifestacija „održat“ će se u virtualnom svijetu, konkretno YouTube kanalu „Kaj su jeli naši stari TV“.

Na YouTube kanalu tako će se jednom tjedno objavljivati emisija koja će nastojati prenijeti duh same manifestacije. Emisija će prvenstveno imati kulinarski karakter i fokusirat će se na pripremu domaćih jela koja su se redovito mogla kušati i na samoj manifestaciji, a osim gastronomije promovirat će se i lokalne udruge, kulturno-umjetnička društva te pojedinci koji promiču kulturu svoga kraja.

Prva emisija bit će objavljena sutra, a njezinu najavu možete pogledati OVDJE.

Osim virtualnog doživljaja manifestacije, svi oni koji ipak žele doći u Vrbovec i na glavnom gradskom Trgu Petra Zrinskog kušati tradicionalna jela – to će moći učiniti u tamo postavljenoj kućici „Kaj su jeli naši stari“. Kućica će u tjednu manifestacije raditi svakoga dana, od utorka 25. kolovoza do nedjelje, 30. kolovoza, a sljedeća tri mjeseca – koliko je predviđeno emitiranje emisije na YouTube kanalu – kućica će raditi svaki utorak te u svojoj ponudi nuditi jela iz same emisije.