VIDEO/FOTO: Otvorene vatre na Jakuševcu više nema

Na požarištu u Jakuševcu još uvijek se nalaze vatrogasci koji su oko ponoći stavili požar pod kontrolu. Trenutno je u tijeku dogašivanje i raskopavanje požarišta, kako bi se sve pogasilo do kraja.

Požar na reciklažnom dvorištu u Jakuševcu izbio je u poslijepodnevnim satima, a gorio je odbačeni namještaj. Na intervenciji je sudjelovalo 149 vatrogasaca s 50 vozila, koji su uspješno odradili intervenciju.

-Gašenje požara otpada na Jakuševcu jedna je od logistički najvećih intervencija zadnjih godina. Oko ponoći prve ekipe su se počele vraćati u spremišta. Sama organizacija rada, od dobave sredstva za gašenje, goriva, zraka i struje je izuzetno bitna i svakako se osim mnogobrojnim vatrogascima moramo pritom zahvaliti i ekipama Zagrebačkog holdinga, Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kao i Grada Zagreba. Ne smijemo zaboraviti da još uvijek pomažemo kolegama u Velikoj Gorici, da su ekipe i u Dalmaciji na dislokaciji kao i da su usprkos ovolikom broju vozila i ljudi koji su vani sve postaje operativne i spremne za zaštitu Zagreba- stoji u Facebook objavi Vatrogasne postrojbe Zagreb.

JuricaGaloić/ PIXSELL

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijestili su kako požar ne predstavlja opasnost za građane, baš kao ni dim ni nesnosan smrad koji se još uvijek šire Novim Zagrebom, Mičevcem i okolicom. Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali su podatke s mjernih stanica prema kojima nema zagađenja zraka, iako stanovnici najugroženijih kvartova poručuju kako je iza njih besana noć zbog smrada koji se proširio s požarišta. 

 

 

 

 

 

 

 

Davor Puklavec, Jurica Galoić, Filip Kos/PIXSELL