VIDEO/FOTO: Mini rukomet se ponovno vratio u Pisarovinu

Pobjednicima turnira u kategoriji dječaka postali su; Sedmerac, Maksimir Pastela i Bedekovčina, dok su kod djevojčica u dvije kategorije najbolje bile mlade rukometašice Lokomotive te u jednoj ekipa Rugvice
DSC_7387

Nakon dvije pandemijske godine u Pisarovini je ponovno odigran tradicionalni turnir u mini rukometu “Pisarovina 2022”. Osmo izdanje turnira u organizaciji RK Jamnice, bilo je i više nego uspješno, a veliki odaziv ekipa, kao i gledatelja sve je ugodno iznenadio. Napose organizatore, čiji klub ove godine slavi punih 50 godina rada i djelovanja.

Turnir je i ove godine imao međunarodni predznak, jer uz ekipe iz sedam županija (Grad Zagreb, Zagrebačka županije, Krapinsko zagorska županija, Karlovačka županija, Bjelovarsko bilogorska županija, Brodsko posavska županija, Virovitičko podravska županija), na turniru je nastupila i ekipa iz Bosne i Hercegovine – Knežopoljka. Ukupno su na turniru u šest uzrasnih kategorija nastupile 54 ekipe iz 29 klubova, a tijekom cijelog dana dvorana je bila dupkom ispunjena.

-Ovo je iznad svih očekivanja, nismo očekivali ovakav odaziv ekipa. Ovo je zaista jedno prekrasno rukometno okupljanje s više od 540 djece- istaknuo je predsjednik RK Jamnice Zoran Pavletić.

Svečanost otvorenja turnira svojim su dolaskom uveličali predsjednik Rukometnog saveza Zagrebačke županije Miroslav Ivić, bivši rukometni reprezentativac i predstavnik Zagrebačkog rukometnog saveza Zvonimir Bilić, kao i Dražen Badžek, dugogodišnji trener u Jamnici, koji je odgojio brojne generacije jamničkih rukometaša, koje će se okupiti početkom jeseni na obilježavanju 50 godina postojanja kluba.

-Pripremao jednu manifestaciju gdje će se okupiti sve naše generacije igrača i igračica. Možemo biti ponosni na našu povijest- kaže nam je predsjednik Pavletić, te naglašava kako klub danas ima četrdesetak igrača i igračica u mlađe dobnim kategorijama.

Pobjednicima turnira u kategoriji dječaka postali su; Sedmerac, Maksimir Pastela i Bedekovčina, dok su kod djevojčica u dvije kategorije najbolje bile mlade rukometašice Lokomotive te u jednoj ekipa Rugvice.

-Ovaj turnir pokazuje da ima smisla sve što radimo. U tom smjeru radit ćemo i dalje, jer ovaj nas turnir svrstava u jedan od najznačajnijih i najbrojnijih turnir u mini rukometu na području Zagrebačke županije, ali i Hrvatske- zaključio je Zoran Pavletić.

Hrvatska
Općina
Pisarovina
Sport
Zagrebačka županija