Bronca stigla u Rugvicu

VIDEO/FOTO: Brončani rugvički rukometaši dočekani uz vatromet. Džigumović: Za jednu malu sredinu kao što je Rugvica ovo je fantastično

Boljima od Rugvičana pokazali su se jedino Sesvete i Zagreb, čiji su ih igrači porazili u polufinalu
DSC_7470

Kadeti RK Rugvice na netom odigranoj Završnici Prvenstva Hrvatske osvojili su sjajno treće mjesto. Boljima od njih pokazali su se jedino Sesvete i Zagreb, čiji su ih igrači porazili u polufinalu.

Već po običaju prilikom osvajanja državnih medalja, a uz ovu broncu osvojena su i dva srebra, te još jedna bronca upravo u režiji ovih dječaka, ne izostaje niti doček. Roditelji, vodstvo kluba i prijatelji i ove su nedjelje došli do sportske dvorane u Rugvici gdje su brončani Rugvičani dočekani uz vatromet i “vatrogasni šmrk”, kako i priliči pravim pobjednicima.

-Uvijek je najteže kada izgubiš u polufinalu igrati utakmicu za treće mjesto. Tu utakmicu pobjeđuje ona ekipa koja ima veći motiv i više žara. Jutros se pokazalo da smo to mi- kazao nam je trener Hrvoje Džigumović, koji je s ovom generacijom prošao cjelokupan razvoj od “minića” do seniora.

-Nama je na čast da budemo sudionici Završnice, jer u zadnjih deset godina imamo devet Završnica u 2004. i 2006. godištu, pri čemu smo sedam puta igrali polufinale, a osvojili dva srebra i dvije bronce. Za jednu malu sredinu kao što je Rugvica ovo je fantastično- zaključio je trener rugvičkih rukometaša.

Pod vodstvom Hrvoja Džigumovića boje Rugvice na ovom su prvenstvu branili; Marko Maras, Domagoj Kuliš, Fran Kokot-Miloš, David Pršlja, Petar Šimić, Kiar Kosovac, Denis Medjaković, Noa Klarić, Stjepan Goluža, Ivan Novak, Marko Mucić, Grga Kuzmec i Fran Vicić, koji je proglašen za najbolje pivota prvenstva.

-Krenuli smo trećim mjestom na prvoj Završnici, a taj smo krug sada zaokružili još jednim trećim mjestom. Kroz cijelo to vrijeme bilo je tu puno medalja i uspjeha, tako da možemo biti zadovoljni. Moja nagrada? Godi mi to priznanje, no ništa to ne bi bilo moguće bez ove ekipe i prijatelja- rekao nam je Fran uz poruku;

-Nakon onog sramotnog poraza od Zagreba u utakmici protiv Nexea digli smo glave gore i pokazali tko smo i što smo te na kraju potpuno zasluženo pobijedili- zaključio je Fran.

Na još jednom uspjehu treneru i igračima čestitala je i predsjednica kluba Kristinka Purma.

-Ovo je zaista veliki uspjeh na kojem još jednom čestitam svima. Za 20. godišnjicu kluba ovo je najljepši poklon svima nama. Trud, rada i upornost uvijek se isplati, a ovo je dokaz- poručila je ponosna predsjednica.

Rugvica
Sport