VETERANI NS DUGO SELO: Dugo Selo jesenski prvak, Vrbovec drugi, Žabnica treća, Lonja četvrta

Poslije odigranih 11. kola veteranske lige NS Dugo Selo veterani Dugog Sela su bez izgubljenog boda u 8 prvenstvenih utakmica osvojili naslov jesenskog prvaka

Poslije odigranih 11. kola veteranske lige NS Dugo Selo veterani Dugog Sela su bez izgubljenog boda u 8 prvenstvenih utakmica osvojili naslov jesenskog prvaka, Vrbovec se probio na drugo mjesto, treća je Žabnica, a Lonja završila na četvrtom mjestu. Dugo Selo je ostvarilo 8 pobjeda uz gol razliku 42:6 i osvojilo 24 boda. Ovogodišnje prvenstvo jedno je od najkvalitetnijih u posljednjih nekolika godina jer su uz Dugo Selo i Vrbovec vrlo kvalitetne momčadi Žabnice, Lonje, Strmca i Sloge i to je taj krug unutar kojeg će se u proljeće iduće godine odlučivati o novom prvaku u sezoni 2020./21. Prvoplasirano Dugo Selo ima dva boda prednosti ispred Vrbovca i Žabnice te 3 boda pred Lonjom.

U 11. kolu odigrane su samo dvije utakmice i to u Vrbovcu i Žabnici, dok su utakmice zbog obilnih jesenskih kiša i potopljenih igrališta bile odgođene u Dubravi, Bedenici, Rugvici i Križu. Vrbovec je u vrbovečkom derbiju protiv Lonje ostvario pobjedu, dok je u Žabnici domaćin postigao visoku pobjedu protiv Rakovca.

U vrbovečkom derbiju Vrbovec je zasluženo slavio protiv oslabljenih gostiju iz Lonjice. Početak je protekao u nervoznoj igri obiju momčadi u kojoj je bilo previše pogrešaka i individualnih akcija. Vrbovec je vršio pritisak prema gostujućem vrataru Boršiću dok je Lonja tražile svoju šansu iz kontranapada. Domaćin je poveo u 25. minuti nakon lijepe akcije koju je započeo Arifović, Posavec proslijedio loptu na desnu stranu do Ivice Badenića koji je vratio prizemnu loptu, a Posavec sa 6 metara postigao pogodak. Pogrešku gostujuće obrane u 28. minuti Vrbovčani su kaznili novim zgoditkom, a ovaj puta je Posavec asistirao Arifoviću koji je s 15 metara prekrasnim udarcem lobao vratara Boršića. Derbi je bio riješen nakon pola sata igre jer je Vrbovec u 35. minuti postigao i treći gol. Mario Badenić je snažno pucao sa 16 metara, Boršić obranio, a odbijenu loptu Huzjak pospremio u gostujuću mrežu.

Pomutnju domaćoj obranio u drugom poluvremenu radio je neuhvatljivi Josip Kralj koji se u 61. i 66. minuti našao i izglednim prilikama da postigne gol, ali je bio neprecizan. Ivan Spajić je u 68. minuti s 22 metra snažno uzdrmao gostujuću prečku. Lonja ipak dolazi do počasnog pogotka u 72. minuti kad domaća obrana nije uspjela ispucati loptu iz kaznenog prostora pa je Josip Kralj iz trećeg pokušaja svladao vratara Pavlovića, koji je kapitulirao nakon 569 minuta u kojem nije primio pogotka. U samoj završnici utakmice Vrbovec je u 78. minuti povećao vodstvo na 4:1. Ivan Spajić je proigrao Ivicu Badenića koji je dodao loptu Arifoviću koji je efektno s 14 metara pogodio lijevi gornji kut. Vrbovec je pobijedio kolektivnom igrom u kojoj su se isticali dvostruki strijelac Arifović, Posavec, Ivica Badenić, Tukša, Hrvoje Solarić, Ivan Spajić i Falčević. Kod gostiju su najbolji bili: braća Josip i Ivan Kralj, Pavlović, Mikovčić i Delić. U derbiju su se na suprotstavljenim stranama našli braća Marko Solarić (Lonja) i Hrvoje Solarić (Vrbovec), koji su igrali na istim stranama, ali krajnje bratski bez duela i mrkih nogometnih pogleda. Trener gostiju Damir Horvatinović sportski je čestitao kolegi/treneru Darku Potočiću na zasluženoj pobjedi.

I na kraju zadnja vijest. U vrbovečkoj nogometnoj javnosti sve su glasnije glasine da se uspješni i iskusni trener Darko Potočić vidi u seniorskim vodama, ali kako su to samo glasine vrijeme će uskoro pokazati u kojim će to trenerskim vodama plivati Potočić. Vrbovec je u jesenskom dijelu u 8 utakmica pobijedio u 7 navrata i jednom odigrao neriješeno uz gol razliku 42:4 i osvojio 22 boda.

Žabnica je nakon dva uzastopna poraza bila nemilosrdna prema oslabljenom sastavu Rakovca kojem je utrpala 9 komada u mrežu. Sve je bilo riješeno već nakon 12. minuti jer su domaćini zabili 3 pogotka zbunjenim gostima, koji se nisu dobro ni snašli na terenu, a bili su već u minusu tri gola. Konačno je nakon nekoliko kola posta proradio prvi strijelac lige Siniša Horvatić koji je postigao 4 pogotka, dva puta je bio strijelac Danijel Funtak, a po jednom Mario Husnjak, Ivan Žganec i Mario Lončarić.

Žabnica je najugodnije iznenađenje jesenskog dijela koja je u 10 kola pobijedila u 7 utakmica, jednu odigrala neodlučeno i doživjela 2 poraza, uz gol razliku 47:13 i osvojena 22 boda.

Lonja je jedina odigrala svih 11 jesenskih kola te zabilježila 7 pobjeda i 4 poraza uz gol razliku 31:21 i osvojila 21 bod.

Tijekom jesenskog dijela odgođene su sljedeće utakmice: 1. kolo, Milka Trnina – Vrbovec, 2. kolo, Vrbovec – Dugo Selo, 3. kolo, Kloštar – Sloga, 9. kolo, Strmec – Dugo Selo i Žabnica – Milka Trnina, 10. kolo, Zelina – Vrbovec, Milka Trnina – Rugvica Sava 1976 i Rakovec – Strmec, 11. kolo, Dubrava – Zelina, Strmec – Kloštar, Rugvica Sava 1976 – Dugo Selo i Sloga – Milka Trnina. Navedene utakmice će se odigrati naknadno sukladno dogovoru klubova i tijela natjecanja.

Strijelci poslije odigranog 11. kola: 15 Siniša Horvatić (Žabnica), 10, Hil Nokaj (Zelina), 9 Antonio Arifović (Vrbovec), 8 Ivica Franjić (Dugo Selo), Josip Kralj (Lonja), Zdravko Nizek (Strmec) i Matija Šinogl (Dubrava), 7 Darko Krapec (Dugo Selo), Željko Radotović (Rakovec), Filip Višić (Dugo Selo), Mato Vrcić (Lonja), Ivan Turk (Dubrava) i Dalibor Žertuš (Sloga), 6 Mario Badenić (Vrbovec), Hrvoje Lončarić (Žabnica), Tomislav Pajsar (Vrbovec) i Ivan Spajić (Vrbovec), 5 Branko Brezovečki (Kloštar), Danijel Funtak (Žabnica), Mario Husnjak (Žabnica) i Tin Vitez (Milka Trnina), 4 Igor Delić (Lonja), Davor Ferberuš (Dubrava), Dejan Jeličić (Žabnica), Josip Jularić (Dugo Selo), Darko Krapec (Dugo Selo), Damir Mahnet (Strmec), Hrvoje Šarić (Dugo Selo), Anto Topalović (Lonja), Tomislav Vrabec (Rugvica Sava 1976) itd.

Poredak: 1. Dugo Selo 24, 2. Vrbovec 22, 3. Žabnica 22, 4. Lonja 21, 5. Sloga 14, 6. Strmec 14, 7. Zelina 11, 8. Dubrava 9, 9. Rakovec 7, 10. Milka Trnina 4, 11. Rugvica Sava 1976 3, 12. Kloštar 3.