Vesna Škare Ožbolt Zagrepčanima obećala učinkovito upravljanje gradskom imovinom

Time se, tvrdi nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu, generira gospodarski rast i osigurava kvalitetniji život svih građana

Emica Elveđi/PIXSELL

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt je kao prioritete u upravljanju gradom izdvojila portfelj vrijedne pokretne i nepokretne imovine, čijim bi učinkovitim upravljanjem grad mogao značajno povećati svoje prihode.

– Grad Zagreb upravlja iznimno velikim, vrijednim, portfeljem pokretne i nepokretne imovine. Iz tih razloga važno je pronaći najbolja rješenja koja će dugoročno očuvati imovinu i generirati gospodarski rast i osigurati kvalitetniji život svih građana, istaknula je Škare Ožbolt.

Na konferenciji za novinare u Parku Grič na Gornjem gradu napomenula je da je Grad Zagreb lani u lipnju donio Strategiju upravljanja imovinom za razdoblje 2020.-2026., obvezujući dokument u funkciji učinkovitijeg upravljanja imovinom u vlasništvu ili na raspolaganju grada. Međutim, ta strategija kasni punih sedam godina za državnom strategijom, upozorila je Škare Ožbolt.

– U međuvremenu smo svjedočili netransparentnom vođenju imovinskog portfelja na koje nedostatke je često upozoravalo izvješće državne revizije, istaknula je.

Takvo stanje, ocijenila je, dovodi do propuštanja razvojnih projekata, imovinskopravni odnosi u dobrom dijelu su neuređeni, a građani se žale na tromost i sporost rješavanja postupaka vezanih za povrat imovine.

Kao problem nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba izdvaja i činjenicu da grad još uvijek nema na jednom mjestu evidentiranu svu imovinu, a evidencije nisu usklađene sa sustavom središnjeg državnog registra nekretnina.