Velikogoričkim karatistima dva odličja na Prvenstvu Balkana

20181201_184148

Proteklog vikenda u Dubrovniku je održano 19. karate prvenstvo Balkana na kojem je nastupilo čak 843 natjecatelja iz 12 zemalja; Srbija, BIH, Makedonija, Turska, Bugarska, Slovenija, Albanija, Rumunjska, Cipar, Crna Gora, Kosovo i Hrvatska. Prvenstvo je održano za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora u katama i borbama.

Sustav natjecanja je takav da svaka zemlja smije po kategoriji prijaviti maksimalno četiri natjecatelja, među kojima su bila i četiri predstavnika Karate kluba Velika Gorica; Dominik Kučan, Igor Vrban, Petar Orešković i Mia Mijović. Odličja brončanog sjaja osvojili su Dominik Kučan kod kadeta do 63 kilograma, te Igor Vrban kod juniora do 76 kilograma.

-Njihov uspjeh je još veći time što su obojica nastupili u ekipnom dijelu prvenstva. Igor je pridonio osvajanju bronce juniorske ekipe Hrvatske, a Dominik odrađuje tri borbe za kadetsku ekipu no nažalost gube u meču za broncu protiv Cipra- o nastupu u Dubrovniku će Goran Živković iz Karate kluba Velika Gorica, koji ujedno obnaša i dužnost izbornika za juniorsku mušku i žensku reprezentaciju. 

 

 

 

Hrvatska
Sport