Velikodušnom donacijom Zvijezda podržala proizvodnju sapuna zagrebačke Udruge slijepih

Hvalevrijedan humanitarni potez dolazi nam iz Zvijezde. Jedan od najpoznatijih domaćih brendova i najveći proizvođač prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj, donirao je zagrebačkoj Udruzi slijepih ulje potrebno za izradu sapuna s točkicama.

Naime, spomenuta Udruga s proizvodnjom ručno izrađenih ekoloških sapuna krenula je prije tri godine, a od tada projekt “Sapuni s točkicama” izazvao je pravu pomamu u javnosti. Projektom, koji gaji viziju socijalnog poduzetništva, trajno su zaposlene slijepe i slabovidne osobe, a njihov najprepoznatljiviji brend, točkice koje podsjećaju na Brailleovo pismo, privlači sve veću pažnju stranih investitora.

Tako je prošle godine Turska agencija za suradnju i koordinaciju TIKA, donirala 240 tisuća kuna za nabavu nove opreme – potrebnih kotlova, mlina i uređaja za vakuumiranje gotovih proizvoda kako bi se zadržao miris i svježina sapuna. Time su štićenici Udruge dobili mogućnost proizvodnje tekućih sapuna, a namjeravaju dodatno prošiti ponudu ostalim kozmetičkim proizvodima.

Nova donacija tvrtki “Sfera Visia” dodatno će ojačati konkurentnost proizvodnje na tržištu, a rastom potražnje i ponude otvorit će se dodatna radna mjesta za slijepe i slabovidne osobe.