Veleposlanik Slovenije Gašper Dovžan posjetio Zagrebačku županiju

Sa zamjenikom župana Damirom Tomljenovićem razgovarao je o gospodarskim potencijalima, mogućnostima ulaganja te prometnoj povezanosti

U posjetu Zagrebačkoj županiji boravio je veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj, Nj. E. Gašper Dovžan. U Hrvatskoj je od lipnja ove godine, a sa zamjenikom župana Damirom Tomljenovićem razgovarao je o gospodarskim potencijalima, mogućnostima ulaganja te prometnoj povezanosti.

Zamjenik Tomljenović ukratko je predstavio potencijale Zagrebačke županije s najvećim naglaskom na poduzetničke zone koje se nalaze na važnim europskim prometnim koridorima.

Slovenski veleposlanik istaknuo je kako je Zagrebačka županija za Sloveniju jedna od važnijih županija posebice u gospodarskom smislu, istaknuvši kako s gradom Zagrebom čini čak 60 posto gospodarsko trgovinske razmjene, što će ulaskom Hrvatske u Schengen i uvođenjem eura zasigurno još dodatno rasti.

S ciljem daljnje suradnje, govorilo se o susretu poduzetnika na kojem bi se oni dodatno prezentirali i povezali, ali i predstavile poduzetničke zone na području Zagrebačke županije kao mjesta za nova ulaganja.

Uz veleposlanika i zamjenika, sastanku su nazočili i savjetnik za gospodarstvo Dušan Pšeničnik i pročelnik UO za gospodarstvo i fondove EU Damir Fašaić.