VATRENO KRŠTENJE NA STARTU – Rukometašice Rugvice drugoligašku avanturu otvaraju u Labinu

Rukometašice Rugvice ove će sezone premijerno zaigrati u drugoligaškoj konkurenciji. Osvajanjem drugog mjesta u Trećoj ligi, rukometašice trenerice Andree Mikulić izborile su ulazak u 2. HRL- Zapad. Uspjeh je tim veći, jer među 12 klubova, rugvički klub jedini je koji dolazi iz općine.

S pripremama za novu sezonu koja je pokucala na vrata započelo se 19. kolovoza, a od tada je odrađeno više od 30 treninga i odigrano sedam pripremnih utakmica.

-Moram biti zadovoljna odrađenim, jer sve su cure marljivo trenirale i izvršavale ono što se stavilo pred njih. Mislim da smo dobro odradili pripreme, a sada ćemo vidjeti kako će nam krenuti u onom najvažnijem dijelu- kaže trenerica Andrea Mikulić, čije djevojke već u prvom kolu očekuje teško iskušenje.

Drugoligašku priču, Rugvičanke otvaraju gostovanjem u Labinu, kod ekipe Rudara, koja je lani zauzela treće mjesto. Susret u Sportskoj dvorani Franko Mileta na rasporedu je u 19 sati.

-Čula sam da se radi o teško gostovanju, jer svi koji su bili tamo, kažu da su jako nezgodni kad su na domaćem parketu. Na nama je da igramo svoju igru, a ne da se prilagođavamo protivniku- o sutrašnjoj utakmici će trenerica.

U novu sezonu ekipa ulazi jača za Luciju Marjančić i Anu Radovac, te povratnicu Stelu Jakšić koja se na parket vraća, nakon što je propustila drugi dio lanjske sezone, zbog ozljede koljena.

-Naša su očekivanja da se dižemo iz utakmice u utakmicu, te da iz svake utakmice nešto izvučemo te da uzmemo bodove tamo di to možemo. To su prvenstveno domaće utakmice, gdje se nadam da ćemo imati podršku naših navijača, roditelja, Uprave i sponzora- zaključila je razgovor uoči nove sezone trenerica rugvičkih rukometašica Andrea Mikulić.

Predstavljanje pred domaćom publikom, djevojke će imati u trećem kolu (12./13. listopad) kada u Rugvici gostuje Zaprešić.