Ustanova Dobri dom proslavila 15 godina postojanja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na obilježavanju 15. obljetnice postojanja i djelovanja Ustanove Dobri dom pozdravio sve prisutne. Tom je prigodom prikazan kratki film „15 godina Dobrog doma – doma ljudske solidarnosti“, a ravnatelj Alen Župan je gradonačelniku Milanu Bandiću i pročelnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romani Galić uručio zahvalnice.

-Naš svakodnevni rad je vidljiv te se nadam da smo do sada opravdali očekivanja, ne samo Grada Zagreba, našeg osnivača nego i naših korisnika, što nam je izuzetno bitno- naglasio je ravnatelj Župan.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je ponosan na rad dobrog doma.

-Dok god sam ja gradonačelnik, nitko neće biti bez toplog obroka i krova nad glavom jer upravo takvom politikom Zagreb dokazuje da je metropola koju krase socijalna osjetljivost i odgovornost- zaključio je gradonačelnik.

U proteklih 15 godina u pučkim kuhinjama podijeljeno je više od 26,9 milijuna obroka, u domove starijih i nemoćnih osoba je dostavljeno 2,2 milijuna gotovih obroka; 198 000 obitelji je preuzelo svoje prehrambene i higijenske pakete, a za 67 000 djece dojenačkog uzrasta je preuzeto više od 774 000 jedinica zamjenskog mlijeka.

 

 

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo