Uskrsni obredi ponovno na kaptolskom brdu

Obredi Velikog petka u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca započet će u 18 sati, a misa Vazmenog bdjenja na Veliku subotu u 20 sati
Zagreb: Kardinal Josip Bozanić predvodio je euharistijsko slavlje na veliki četvrtak Marko Prpić/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je misu na Veliki četvrtak u novootvorenom Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu koji će u narednom vremenu služiti kao pomoćna katedrala, izvijestila je Zagrebačka nadbiskupija.

Propovijedao je pomoćni biskup mons. Mijo Gorski koji je istaknuo kako je znakovito da upravo na Veliki četvrtak započinje redovito bogoslužje u novom prostoru. Izrazio je nadu da će i ovo biti “mjesto posredovanja i povratak sakramentima euharistije i štovanju bl. Alojzija Stepinca čije relikvije se nalaze uz njegov kip”.

– Mnogo nam znači prvostolnica, ali slijedimo Isusove riječi da se pravi klanjaoci klanjaju Bogu u duhu i istini, a to znači da se naše molitve i Božja milost mogu i ovdje susresti, rekao je biskup.

Dodao je kako se u tim prostorima osjeća privremenost svega što nas okružuje.

– Osjećamo da smo samo putnici u vremenu i prostoru koji nam je Bog dodijelio, ali u toj privremenosti slavimo otajstvo vječnosti, Euharistiju, kao najljepši dokaz Isusovog obećanja: Evo ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta, istaknuo je Gorski.

Obredi Velikog petka u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca započet će u 18 sati, a misa Vazmenog bdjenja na Veliku subotu u 20 sati.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska
Vjera