Pripreme za novu sezonu kreću 8. kolovoza

Uprava prelomila, RK Zelina ide u Prvu ligu!

Zajedničkim druženjem s roditeljima i najvjernijim navijačima na Jezeru Mokrice rukometašice Zeline spustile su zastor na još jednu sjajnu sezonu
DSC_2364

Zajedničkim druženjem s roditeljima i najvjernijim navijačima na Jezeru Mokrice rukometašice Zeline spustile su zastor na još jednu sjajnu sezonu u kojoj su osvojile naslov prvakinje 2. HRL Sjever i plasman u Prvu ligu, u kojoj će Zelinčanke od jeseni zaigrati. Klupska Uprava predvođena predsjednikom Igorom Bajićem nakon razgovora s trenericom Sandrom Novak odlučila je napraviti i taj posljednji korak.

-Zaista predivna sezona na svim klupskim razinama, jer napravili smo jedan lijepi rezultat. Cure su zaslužile tu nagradu da igraju Prvu ligu i mi smo im to odlučili omogućiti. Gledajući cjelokupne rezultate uvjeren sam kako nam i je mjesto u Prvoj ligi. Doveli smo dvije nove igračice koje će se vjerujem dobro uklopiti u ovu ekipu koju imamo- kazao nam je predsjednik Igor Bajić, koji se ovim putem zahvalio Gradu Svetom Ivanu Zelini i Sportskoj zajednici na svekolikoj potpori.

-Hvala i sponzorima koje poziva da nas podrže i dalje, ali i našim navijačima koji su nam bili velika podrška kroz cijelu sezonu- poručio je Bajić.

Sandra Novak: Sada smo iskusniji i idemo pokušati zadržati prvoligaški status

Druženje na Mokricama trenerica Sandra Novak iskoristila je kako bi djevojke upoznala s planom i programom rada uoči nove sezone koja starta 7. rujna. Shodno tome zelinske rukometašice prvo okupljanje u novoj sezoni imat će 8. kolovoza, dok svaka igračica s pretpripremama kreću 16. srpnja.

-Moj stav kao trenera je da ono što ekipa izbori na terenu da to treba ispoštivati. Odlučili smo da idemo probati, zadnji puta nam je malo falilo da izborimo ostanak, no sada smo iskusniji i idemo pokušati zadržati prvoligaški status. Određenu kvalitetu imamo- rekla nam je trenerica Sandra Novak.

No, RK Zelina nisu samo seniorke, već su to i mlađe dobne skupine, koje su i ove godine igrale na dvije Završnice prvenstva Hrvatske u Poreču. Inače, RK Zelina ima 114 registriranih igračica, od čega je 95 igračica mlađih dobnih skupina.

-To je naš ponos i nama je i dalje fokus na radu s tim mlađim curama. Većina tih cura iz U17 ekipe s kojima sam krenula prije devet godina danas većinom čine i našu seniorsku ekipu. Uz njih, na državnoj završnici bila je i U15 ekipa. Imamo dobru priču i bazu igračica koja nam se nije rasula, a kada to imate, imate uigranost. Osim toga ja u Zelini ulazim u desetu sezonu, onda je to jedna ekipna simbioza koja bi mogla rezultirati i dobrim rezultatom u Prvoj ligi- otkriva nam trenerica zelinskih rukometašica.

Ekipa koja pobjeđuje se ne mijenja

Šampionska ekipa ostala je na okupu, a novim Furiozama postale su Magali Lujić i Lara Zovko, koje su stigle iz Sesveta. Predvodnice ekipe i dogodine bit će iskusna Ivana Kranjec i Tanja Madžarac.

-Tu sam i klub može računati sa mnom. Prije dvije godine sam mislila da više neću zaigrati rukomet, no nakon toga sam osvojila dva naslova prvaka Druge lige. Prva liga nosi nešto više, no trenerica i ekipa mogu računati na mene, jer ja ću dati sve od sebe- poručila je legenda zelinskog rukometa Tanja Madžarac.

Podršku klubu u ime Zajednice sportskih udruga Grada Svetog Ivana Zeline dala je predsjednica Željka Jarec, koja se odazvala druženju.

Sport
Sveti Ivan Zelina