UOČI EURO FUTSALA: Franco Jelovčić poručuje kako Hrvatska može igrati sa svakim

Hrvatski reprezentativci nalaze se u skupini C, a premijera im slijedi sutra od 20:30 sati protiv Poljske.

Grgo Jelavic/PIXSELL

Franco Jelovčić, kapetan hrvatske futsal reprezentacije, s nestrpljenjem očekuje start na Europskom prvenstvu kojem je domaćin Nizozemska.

Hrvatski reprezentativci nalaze se u skupini C, a premijera slijedi sutra od 20:30 sati protiv Poljske. Nakon toga Hrvatsku još očekuju utakmice protiv Rusije i Slovačke.

-Prvenstveno moramo biti sretni jer smo napokon na velikom natjecanju nakon nekoliko neuspjeha koje smo imali. Ozračje u momčadi je iznimno pozitivno i jedva čekamo početak. Igramo protiv Poljske koja je izuzetno ozbiljna momčad, ali idemo po tri boda koja će nam mnogo pomoći u nastavku natjecanja- rekao je Jelovčić.

O prvom suparniku Poljskoj jedan od najiskusnijih hrvatskih igrača je naveo.

-Poljski igrači su fizički i trkački jako moćni. Agresivni su i bit će ključno u svemu dobivati duele i osvajati one druge lopte. Konačni cilj na prvenstvu? Za početak želimo proći skupinu, a ako se to dogodi u nokaut fazi je stvarno sve moguće. Kvalitetni smo, možemo igrati protiv svakoga, ali isto tako možemo gubiti utakmice od slabijih suparnika ako ne ponudimo sve od sebe. Čujem kako su ljudi počeli pričati o medalji, ali ja ne bih odlazio tako daleko.